Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Γεωργιάδης: O Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει το δικό του μνημόνιο

Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι η συμφωνία είναι ακόμη πολύ μακριά

adonis

Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για την επίτευξη συμφωνίας, ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά ο βουλευτής της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνοντας πάντως πως ο ίδιος θα «πανηγυρίσει» όταν «υπογράψει το δικό του μνημόνιο ο κ.Τσίπρας».
«Εγώ καταρχάς θέλω πάρα πολύ να υπογράψει συμφωνία ο κ. Τσίπρας, εάν δεν υπογραφεί συμφωνία η Ελλάδα θα καταστραφεί», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Αναφερόμενος σε όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας περί προτάσεως Κομισιόν για την Ελλάδα, σχολίασε ότι «το χθεσινό σχέδιο δεν μπορεί να υπάρξει», αφού «αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φύγει το ΔΝΤ από τη μέση και ο όρος για να φύγει είναι να πάρει τα 30 δισ. από κάποιον». «Για να πάρει τα 30 δις από τους Ευρωπαίους πρέπει να πάνε στα κοινοβούλια. Λέτε να υπάρχουν πολλά κοινοβούλια που θα ψηφίσουν αυτό το πράγμα;», διερωτήθηκε.
Ερωτηθείς τι θα πράξει η Ν.Δ. αν έρθει η συμφωνία στην Βουλή είπε ότι ακόμη δεν ξέρουμε ποια θα είναι η συμφωνία για να προσθέσει ότι το κόμμα του «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσει την Ελλάδα να καταρρεύσει».
«Η ΝΔ είναι το κόμμα της Ευρώπης, άλλο όμως το να μην αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει και άλλο ότι θα πάμε να σώσουμε τον Τσίπρα, είναι δύο διαφορετικά θέματα. Γιατί αν ο κ.Τσίπρας μας πει ‘εγώ κύριοι έχω μια συμφωνία , αυτή είναι μπορεί να μην σας αρέσει αλλά δεν υπάρχει άλλη και δεν έχω την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να την περάσω στην Βουλή’, αν αυτή είναι η κουβέντα μας, πάει να πει ότι ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι δεν έχει την δεδηλωμένη. Αν δεν έχει την δεδηλωμένη τότε καλεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση σε πολιτική συμφωνία. Αν γίνει πολιτική συμφωνία θα έχει και τις ενστάσεις της Ν.Δ.», είπε.

(Visited 1 times, 1 visits today)