Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης προς τράπεζες για υπερβολικές χρεώσεις: Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν ό,τι θέλουν

Σε αυστηρή επιτήρηση είναι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σύμφωνα με τον κ. Αδωνη Γεωργιάδη για πιθανές εναρμονισμένες πρακτικές καταχρηστικών χρεώσεων στις συναλλαγές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απαντώντας στην Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ανέφερε ότι έχει θέσει στο «μικροσκόπιο» 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες, υπογραμμίζοντας πως αν διαπιστωθούν παραβάσεις θα τις παραπέμψει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για επιβολή κυρώσεων.

«Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα αν διαπιστωθούν παραβάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις τελικές αποφάσεις των τραπεζών μετά την συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνοντας πως θα υπάρξει και νέα παρέμβαση εάν οι προτάσεις δεν είναι λογικές.

«Όχι δε θα κάνουν οι Τράπεζες ότι θέλουν στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα πάντα και θα λάβει αν χρειαστεί πρωτοβουλίες αλλά πάντα εντός του θεσμικού πλαισίου και των ορίων που προβλέπει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By