Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Γεωργιάδης: Στόχος ένα «σοκ ρευστότητας» όταν περάσει το κακό

Την εκτίμηση ότι αργά ή γρήγορα δεν θα υπάρχει επιχείρηση που δεν θα επηρεαστεί από την κρίση του κορωνοϊού εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ωστόσο παράλληλα πως το «φρένο» στην οικονομία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στην επέκταση των μέτρων στήριξης της οικονομίας τόνισε ότι οι πόροι του κράτους δεν είναι απεριόριστοι.

Εξήγησε δε, πως για αυτό γίνεται μια πρώτη ιεράρχηση και μετά γίνονται διορθωτικές κινήσεις.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως στόχος είναι να γίνει ένα σοκ ρευστότητας όταν οι γιατροί πουν ότι το «κακό πέρασε».

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως όλοι οι δικαιούχοι των 800 ευρώ θα μπορούν αυτόματα «ίσως με ένα τηλεφώνημα, ίσως εντελώς αυτόματα» να ενταχθούν στις διευκολύνσεις των τραπεζών.

«Τα έχουμε πάει καλά με τα σούπερ μάρκετ»
Αναφερόμενος στα σούπερ μάρκετ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η Ελλάδα τα έχει πάει καλά.

«Αν δείτε εικόνες από άλλες χώρες στα σούπερ μάρκετ, στην Ελλάδα τα έχουμε πάει καλά» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ερωτηθείς για τις ελλείψεις σε αντισηπτικά, υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα παρότι ότι έχει αυξηθεί η παραγωγή και για αυτό θεσπίστηκε ο περιορισμός στην αγορά αντισηπτικών.

Παράλληλα αποκάλυψε πως δίδονται άδειες παραγωγής αντισηπτικών σε βιομηχανίες και όσο περνούν οι ημέρες θα ομαλοποιείται η κατάσταση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By