Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης: «Θέλω να σωθεί το σπίτι εκείνου που πρέπει να προστατευτεί»

Για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «RealNews» ο κ. Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλω να σωθεί το σπίτι εκείνου που πρέπει να προστατευτεί».

Σημείωσε δε, σχετικά με τα κοινωνικά κριτήρια και το εύρος προστασίας ότι δεν μπορούν να «χρεωθούν στο «νεοφιλελεύθερο Γεωργιάδη», διότι το εύρος προστασίας της πλατφόρμας έχει αποφασιστεί από τον «αριστερό Τσίπρα». «Αυτός την έφτιαξε», επεσήμανε και χαρακτήρισε «τραγελαφικό» το «να κατηγορείται από τον Τσίπρα για εφαρμογή του νόμου Τσίπρα».

Επίσης, αναφέρθηκε στην απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας, λέγοντας ότι αυτή θα σήμαινε «την πλήρη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, καθ” όσον κανείς δεν θα είχε λόγο να πληρώνει τα δάνειά του». Οσον αφορά στον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, ξεκαθαρίζει ότι «θα υπάρχει πρόνοια για τους αδύναμους».

Ερωτηθείς σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα και εάν είναι υπέρ της προσφυγής στη Χάγη, σημείωσε ότι αυτό «αποτελεί πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία 40 χρόνια» και ότι εάν προσφύγει η ελληνική πλευρά θα πρέπει να γίνει «για συγκεκριμένα πράγματα, γι” αυτά που εμείς αναγνωρίζουμε, όχι γι” αυτά που θέτει η Τουρκία».

Τέλος, δήλωσε ότι «υποτιμήσαμε το ότι ο Ερντογάν θα χρησιμοποιούσε το μεταναστευτικό ως όπλο κατά της νέας ελληνικής κυβέρνησης». «Αυτό, άλλωστε, δείχνουν και οι αριθμοί. Δεν μπορεί στις 5 Ιουλίου να μπαίνουν στη χώρα 100 άτομα και στις 9 Ιουλίου να μπαίνουν 1.000.

Προφανώς εκεί υπήρξε πολιτική απόφαση από τον Τούρκο Πρόεδρο. Οφείλω, όμως, να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Οι πρώτες ημέρες του κυρίου Νότη Μηταράκη στο υπουργείο Μετανάστευσης είναι εξαιρετικές», κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By