Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Γερμανία: Εξετάζει κλείσιμο συνόρων λόγω μεταλλάξεων κορωνοϊού

Την κατάσταση σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό στις γειτονικές χώρες της Γερμανίας, κυρίως στην Αυστρία και την Τσεχία, εξετάζουν αυτή την ώρα σε τηλεδιάσκεψη τα επιτελεία των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών και Υγείας, προκειμένου να αποφασίσουν αυστηρότερους ελέγχους, ενδεχομένως ακόμη και κλείσιμο των συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD, η επιδημιολογική κατάσταση τόσο στο Τιρόλο όσο και σε αρκετές περιοχές της Τσεχίας θεωρείται ανησυχητική, κυρίως λόγω της εμφάνισης των παραλλαγών του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού, οι οποίες θα μπορούσαν να μεταδοθούν μέσω της καθημερινής διασυνοριακής μετακίνησης εργαζομένων.

Εξαιρέσεις αναμένεται να αποφασιστούν μόνο για εργαζόμενους στον υγειονομικό κλάδο. Επιπλέον, εάν κάποιες περιοχές χαρακτηριστούν από το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» ως «επικίνδυνες λόγω των μεταλλάξεων», οι κάτοικοί τους δεν θα επιτρέπεται πλέον να επισκεφθούν τη Γερμανία.

Οι δε Γερμανοί θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό μοριακό τεστ κονορονοϊού και να μένουν κάποιες μέρες σε καραντίνα.

Έκκληση για την επιλογή άλλων πρακτικών προστασίας απηύθυνε η Ένωση Γερμανικών Αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς πολλά εργοστάσια αλλά και προμηθευτές του κλάδου βρίσκονται στην κεντρική και στην ανατολική Ευρώπη.

«Όταν η πανδημία καθιστά αναγκαίο τον περιορισμό των μετακινήσεων, πρέπει να αναζητηθούν όλες οι δυνατότητες προκειμένου να εξαιρεθούν οι μεταφορές», τόνισε η Πρόεδρος της Ένωσης, Χίλντεγκαρντ Μίλερ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By