Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Γερμανία: Φόβοι για έξαρση του κορονοϊού μετά τις πλημμύρες

Οι υγειονομικές αρχές της Ρηνανίας – Παλατινάτου και της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στη Γερμανία προειδοποιούν για τον κίνδυνο έξαρσης του κορονοϊού στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία και τις εκτεταμένες πλημμύρες.

«Αυτή τη στιγμή πολλοί άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι σε περιορισμένους χώρους προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού την κατάσταση. Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί ώστε η κατάσταση να μην μετατραπεί σε γεγονός υπερμετάδοσης του ιού (κορονοϊού)», τόνισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας για την πανδημία στη Ρηνανία – Παλατινάτο Ντάβιντ Φράιχελ στη Γερμανία και πρόσθεσε ότι η κρατιδιακή κυβέρνηση ετοιμάζει ειδική εκστρατεία εμβολιασμού στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Επισήμανε πάντως ότι τα περισσότερα μέλη των σωστικών συνεργείων είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Αντίστοιχα, το υπουργείο Υγείας της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας προειδοποίησε με ανακοίνωσή του για «αυξημένο κίνδυνο εξάπλωσης της Covid-19, λόγω της στέγασης πολλών ατόμων σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης» και συνέστησε τη χρήση μάσκας, τη διενέργεια συχνών τεστ και τον καλό εξαερισμό των χώρων.

Σημειώνεται πως σε πολλά από τα καταφύγια έχουν δημιουργηθεί και δομές ιατρικής περίθαλψης, καθώς πολλά ιδιωτικά ιατρεία έχουν καταστραφεί ή υποστεί μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By