Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Γερμανία: «Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται ανεύθυνα»

«Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος. Η Γερμανία δεν πρόκειται να πέσει θύμα εκβιασμού»

GERMANIA1

«Φουντώνουν» οι φωνές κατά της ελληνικής κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο της Γερμανίας με τους βουλευτές να δηλώνουν ξεκάθαρα ότι έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στις Βρυξέλλες το Σαββατοκύριακο, πολλοί βουλευτές της Γερμανίας, υιοθετούν σκληρότερη στάση απέναντι στην Ελλάδα

Τόσο μέλη του χριστιανοδημοκρατικού κυβερνώντος κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ επιρρίπτουν την ευθύνη για τη μη επίτευξη συμφωνίας στην εμμονική στάση της Αθήνας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση χάνει την επαφή με την πραγματικότητα. «Δεν γίνεται η Ελλάδα να θέτει τους όρους και να λέει πως όλοι οι άλλοι θα χορέψουν στους ρυθμούς μας. Πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψει στην πραγματικότητα» λέει ο Βόλκερ Καουντέρ του CDU.

Ωστόσο, ανάλογα σχόλια κάνουν και οι σοσιαλδημοκράτες κυβερνητικοί εταίροι της Καγκελαρίου.

«Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται ανεύθυνα» υποστηρίζει η Γιασμίν Φαχίμι, γενική γραμματέας του SPD. «Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος (…) Η Γερμανία δεν πρόκειται να πέσει θύμα εκβιασμού».

Κάποιοι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, μιλώντας στο Reuters, εκτιμούν πως υπάρχει το περιθώριο συμβιβασμού, προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit.

Όμως, προειδοποιούν, η ελληνική κυβέρνηση προκαλεί προβλήματα στις άλλες ευάλωτες χώρες της Ευρωζώνης. «Η υπακοή στις απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα στρέψει τους Ισπανούς ψηφοφόρους στο Podemos» τονίζουν.

By