Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Γερμανία: Καταρρέει δημοσκοπικά η Μέρκελ

33% των Γερμανών θα ψήφιζε το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Kκαγκελαρίου Μέρκελ.

merkel

Μόνο το 33% των Γερμανών θα ψήφιζε το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Kκαγκελαρίου Μέρκελ, αν οι εθνικές εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το ποσοστό αυτό ποτέ δεν ήταν τόσο χαμηλό από το 2012, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του περιoδικού Stern και του ραδιοτηλεoπτικού σταθμού RTL.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 29 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου για λογαριασμό του Ινστιτούτου Forsa, πριν δηλαδή από τις πρόσφατες τοπικές εκλογές στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, τo κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία λαμβάνει το 12% των ψήφων.

Οι Πράσινοι διατηρούν το ποσοστό τους, επίσης 12%, ενώ η Αριστερά (Die
ο δεν εκπροσωπείται σήμερα στη γερμανική βουλή, θα το ψήφιζε το 7% των ψηφοφόρων.

Η αρνητική πορεία του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μόνο το 24% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μπορεί να επιλύσει προβλήματα της Γερμανίας, δηλαδή 1% λιγότερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση. Μικρή μόνο παρηγοριά για τους χριστιανοδημοκράτες αποτελεί το γεγονός ότι τους σοσιαλδημοκράτες τους εμπιστεύεται το 10%, δηλαδή μόλις 1% περισσότερο από την τελευταία δημοσκόπηση (Stern-RTL).

Οπως και στις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων εβδομάδων, η δυσφορία για τα κόμματα είναι μεγάλη. Το 56% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται κανένα.

Παρά τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά για τους χριστιανοδημοκράτες, το αρνητικό κλίμα της εβδομάδας, πριν από τις εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, δεν έχει επηρεάσει την ίδια την Καγκελάριο.

Το 44% απάντησε ότι θα ψήφιζε την Μέρκελ σε περίπτωση απ΄ευθείας εκλογής, ενώ μόνο το 16% θα ψήφιζε τον σοσιαλδημοκράτη Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δηλαδή ποσοστό 1% μικρότερo από την τελευταία δημοσκόπηση (Stern-RTL), βρίσκεται δηλαδή 28% πίσω από την Kαγκελάριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By