Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Γερμανική Βουλή: «Καμία απόφαση για την εκταμίευση της ελληνικής δόσης»

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη η Γερμανική Βουλή

bundestag

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη η επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής κάτω Βουλής, λόγω εκκρεμοτήτων που απομένουν στην υλοποίηση όλων των προαπαιτούμενων, χωρίς κάποια απόφαση σχετικά με την εκταμίευση της πρώτης δόσης στήριξης για την Ελλάδα.

«Δεν αποδεσμεύσαμε σήμερα την εκταμίευση της επόμενης δόσης, διότι η εφαρμογή ενός μικρού υπολοίπου των συμφωνηθέντων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση εκκρεμεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοικωνιστών (CDU/CSU) στην Επιτροπή, Έκχαρτ Ρέμπεργκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomerg, η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή, ώστε να εξετάσει την εκταμίευση των χρημάτων.

Ο κ. Ρέμπεργκ διευκρίνισε πάντως ότι δεν διακρίνονται πια σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών φέρεται σε κάθε περίπτωση να έχει κάνει θετική εισήγηση στην επιτροπή για την καταβολή των χρημάτων στη χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt και του πρακτορείου Reuters, που έχουν δει τη σχετική επιστολή.

By