Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Γεροβασίλη: Αν δεν περάσει το ασφαλιστικό θα ζητήσουν μείωση των κύριων συντάξεων

Τι ανέφερε σε πρωινή της συνέντευξη η κυβερνητική εκπρόσωπος

gerovasili

Για κίνδυνο μείωσης των κύριων συντάξεων αν στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν περάσουν οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό προειδοποίησε η Όλγα Γεροβασίλη τους αγρότες και όσους αντιτίθενται στο νομοσχέδιο.

Μιλώντας στο MEGA η κυβερντηική εκπρόσωπος τόνισε πως «εάν δεν παλέψουμε σκληρά μπορεί να επικρατήσει η άποψη του ΔΝΤ» και να υπάρξει μείωση συντάξεων.

Προσέθεσε ακόμα, σε ένα δεύτερο μήνυμα προς τους αντιδρώντες, ότι χωρίς μεταρρύθμιση υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχει δυνατότητα καταβολής συντάξεων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Αναφερόμενη στις ενστάσεις των εταίρων απέναντι στις ελληνικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, η κ. Γεροβασίλη παραδέχτηκε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει διάσταση απόψεων για το ύψος των ποσοστών αναπλήρωσης, όμως αρνήθηκε ότι έχουν ασκηθεί πιέσεις. Όπως εξήγησε, οι συζητήσεις γίνονται ακόμα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, τα οποία δεν έχουν αρμοδιότητα να ασκήσουν πολιτικές πιέσεις.

Αναφερόμενη γενικότερα στην πρώτη αξιολόγηση, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η γραμμή της κυβέρνησης είναι «δεν έχω να φοβάμαι τίποτα, μόνο παλεύω».

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως αντιλαμβάνεται το λόγο που βρίσκονται στις εθνικές οδούς, λέγοντας ότι υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων που «έπληξαν τον αγροτικό κόσμο». Απέκλεισε το ενδεχόμενο βίαιης καταστολής των αγροτικών μπλόκων.

Εξήγησε όμως ότι στις τελευταίες εκλογές ο λαός εμπιστεύτηκε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να διαχειριστεί μία ψηφισμένη συμφωνία με τους εταίρους και να βάλει και το «κοινωνικό πρόσημο».

Στο πλαίσιο αυτό, έβαλε εναντίον των υπόλοιπων κομμάτων, λέγοντας ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης «ξεχνούν τι έχουν ψηφίσει».

Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση καλείται να εξοικονομήσει 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ από το ασφαλιστικό μέσα στο 2016, τη στιγμή που παρέλαβε «ρημαγμένα» ασφαλιστικά Ταμεία με «μηδέν στο ταμείο».

By