Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Γεροβασίλη: Ηττώνται οι φωνές που ζητούσαν το σενάριο Ελλάδας-αποικίας χρέους

Το Grexit δεν έχει φύγει από μυαλό κάποιων που δεν δέχονται ότι απέτυχαν στο σχεδιασμό τους

gerovasili1

Όσο πιο κοντά φτάνουμε σε μια κρίσιμη στιγμή τόσο εντείνονται και οι πιέσεις, σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για το δημοσίευμα της Die Welt, σε συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό «Έψιλον».

Τον τελευταίο καιρό , όπως και στην προηγούμενη διαπραγματευτική περίοδο, χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος των δημοσιευμάτων των οποίων οι πηγές δεν κατονομάζονταν, ως μέσο πίεσης προς τη χώρα, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως το Grexit δεν έχει φύγει από μυαλό κάποιων που δεν δέχονται ότι απέτυχαν στο σχεδιασμό τους.

«Το σενάριο Ελλάδα-αποικία χρέους, είναι καλά ριζωμένο στο μυαλό κάποιων», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι στην Ευρώπη αυτές οι φωνές ηττώνται και είναι δυσάρεστο την ανταπόκριση που βρίσκουν τέτοιες φωνές στο εσωτερικό της Ελλάδας. Είναι λυπηρός ο τρόπος που αναπαράγονται αυτά τα σενάρια από μερίδα του Τύπου, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε την προσπάθεια για να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις, εθνικό θέμα μεγάλης σημασίας και στόχο που η κυβέρνηση προσεγγίζει με μεγάλο κόπο και σκληρή διαπραγμάτευση, στόχο στον οποίο θα βάλει όλες τις δυνάμεις της. «Γι΄αυτό καλέσαμε τα άλλα κόμματα προκειμένου να χαράξουμε μαζί την εθνική κόκκινη γραμμή», είπε η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι σήμερα η κυβέρνηση και προσπαθεί και έχει βρει, σε μεγάλο βαθμό, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να καλυφθεί η εξοικονόμηση του 1% του ΑΕΠ από το ασφαλιστικό σύστημα.

By