Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Γεροβασίλη: Πιθανότητα δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση

«Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει και στα πολιτικά κόμματα και στην κοινωνία ο διάλογος. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με δεδομένο ότι απαιτούνται ευρείες συναινέσεις για αυτές τις αλλαγές»

gerovasili

Νέα «βόμβα» πέταξε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Η κυρία Όλγα Γεροβασίλη δεν απέκλεισε δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Σε ό,τι αφορά στα σενάρια για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, είπε πως αυτά, όπως και άλλες προτάσεις, μπορεί να υιοθετηθούν και μπορεί και όχι.

Στο ερώτημα αν ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς η κυρία Γεροβασίλη είπε πως «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει και στα πολιτικά κόμματα και στην κοινωνία ο διάλογος. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με δεδομένο ότι απαιτούνται ευρείες συναινέσεις για αυτές τις αλλαγές».

Σημειώνεται ότι χθες, κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, επιβεβαιώθηκε ότι ψηλά στην ατζέντα για την κυβέρνηση βρίσκεται το θέμα των θεσμικών αλλαγών.

Οι Παναγιώτης Κουρουμπλής και Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφεραν ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση θα είναι έτοιμη μέχρι τις 20 Ιουλίου και στις 24 του ίδιου μήνα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα την παρουσιάσει στον ελληνικό λαό.

Όσον αφορά στις αλλαγές στον εκλογικό νόμο η κυρία Γεροβασίλη διευκρίνισε ότι αυτές θα είναι «στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής». Και πρόσθεσε: «Κατατίθενται προτάσεις και σκέψεις που θα περάσουν από τα κυβερνητικά και κομματικά όργανα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By