Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Γεροβασίλη: «Το ενδιαφέρον του Μητσοτάκη για το Α.Τ. Ακρόπολης θα τον καταστρέψει»

Τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία παραδέχθηκε η κυρία Ολγα Γεροβασίλη στην Βουλή, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας και η ικανότητα των στελεχών της ΕΛΑΣ έχουν μειώσει την βαριά εγκληματικότητα και έχουν μεταμορφώσει το κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, για τα εκτεταμένα φαινόμενα ανομίας το περασμένο διήμερο επιχείρησε να «αποδράσει» από τις πολιτικές ευθύνες, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι το ενδιαφέρον του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την επίθεση με μολότοφ που δέχθηκε το Α.Τ. Ακρόπολης θα τον «καταστρέψει».

«Σήμερα είναι υψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της ασφάλειας που έρχεται και επανέρχεται άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε για λόγους εντυπωσιασμού. Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το Α.Τ Ακροπόλεως για να συμπαρασταθεί εξαιτίας ότι είχαν επίθεση με μολότοφ.

Να πω ότι οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη θα τον καταστρέψουν γιατί ξέχασαν ότι το αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης έκλεισε επί ΝΔ και υπουργίας Δένδια μετά από αλλεπάλληλες εμπρηστικές επιθέσεις που δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν.

Βέβαια τότε το έκλεισαν με πρόσχημα καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας» είπε αρχικά η υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να προσθέσει: «Να θυμίσω ότι ο κ. Μητσοτάκης κατήργησε την δημοτική αστυνομία .

Η δημοτική αστυνομία ήταν αίτημα των πολιτών και δήμων γιατί το θέμα ασφάλειας είναι πολύ πιο μεγάλο και αφορά περισσότερους από την δράση της ελληνικής αστυνομίας».

«Το όψιμο ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε σήμερα από την αντιπολίτευση η ΕΛΑΣ το αντιμετωπίζει με σχέδιο και αποτελεσματικότητα παρόλο που αναγνωρίζουμε ότι η ΕΛΑΣ έχει προβλήματα υποστελέχωσης» ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη σε άλλο σημείο.

Νωρίτερα ο κ. Δημήτρης Καρράς από την ΔΗΣΥ μίλησε για την έξαρση της εγκληματικότητας των κλοπών και των ληστειών. « Αυτό που τρομάζει τον κόσμο είναι να γίνει παραβίαση στο σπίτι και κατάστημά του φαινόμενα που είναι καθημερνά» εξήγησε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By