Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Για 384.000 ευρώ επί τριετία νοικιάστηκε η Ψαρρού

Με τα έσοδα που βγάζουν από την ενοικίαση ομπρελοξαπλωστρών σε λιγότερο από 1 μήνα απέκτησαν το δικαίωμα χρήσης αιγιαλού και παραλίας στην Ψαρρού στη Μύκονο για τρία έτη οι όμορες επιχειρήσεις όπως το Nammos.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, Πέτη Πέρκα απεκάλυψε πως τα έσοδα που θα εισπράξει το Δημόσιο από την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης κοινόχρηστης έκτασης αιγιαλού και παραλίας στην Ψαρρού στη Μύκονο είναι 384.000 ευρώ για τρία έτη.

«Στη Ψαρρού έχουμε τέσσερις συμβάσεις και τα συνολικά έσοδα του Δημοσίου για τρία χρόνια ανέρχονται σε 384.000 ευρώ», ανέφερε.

Η ίδια είπε πως το μίσθωμα στην Ψαρρού ήταν στα 30 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και αναπροσαρμόστηκε στα 80 ευρώ το τετραγωνικό παρά την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου το 2015 για την κατακόρυφη άνοδο του μισθώματος. «Οι τιμές στη Μύκονο την τελευταία πενταετία ήταν έως 35 το τ.μ.. Τα 80 ευρώ θεωρήθηκε πως ήταν κατακόρυφη άνοδος», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ξεκαθάρισε πως η τιμή στην Ψαρρού δεν μπορούσε να καθοριστεί βάσει ηλεκτρονικής δημοπρασίας, καθώς η χρήση γίνεται από επιχειρήσεις που είναι επάνω στις παραλίες. «Δεν γίνεται ηλεκτρονική δημοπρασία για το μίσθωμα όμορων επιχειρήσεων», ξεκαθάρισε.

Στη βάση αυτή εστίασε την παντελή έλλειψη εργαλείων καθορισμού τιμών, αφού αυτές έως σήμερα διαμορφώνονται με βάση συγκριτικά στοιχεία της τελευταίας πενταετίας.

Η ίδια υποστήριξε πως το 2018 θα γίνουν παντού ηλεκτρονικές δημοπρασίες και από τη βάση που θα δημιουργηθεί θα καταστεί ευκολότερη η μίσθωση στις σωστές τιμές.

Σχετικά με τις καταγγελίες για την καταστρατήγηση των όρων της σύμβασης που είχε συνομολογήσει η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου με την εταιρεία «Nammos Restaurant by the Sea Ανώνυμη Τουριστική Ξενοδοχειακή Εταιρεία Εκμετάλλευσης Εστιατορίων» αποσαφήνισε πως όταν οι όροι παραβιάζονται το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να λύσει τη σύμβαση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By