Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Με αφορμή την ενδεχόμενη επιβολή τέλους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ

praktoreio2

Σε πλήρη ετοιμότητα για «δυναμική αντίδραση” στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιβολή τέλους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, ως αντιστάθμισμα στο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, βρίσκονται οι πράκτορες του ΟΠΑΠ.

Η πανελλήνια Ομοσπονδία σε ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε στα μέλη της αναφέρει πως ο κλάδος πρέπει να ετοιμάζεται ν΄ αντιδράσει δυναμικά «γιατί αυτή η απόφαση όπως όλοι καταλαβαίνουμε, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις στήλες των παιχνιδιών και τις εισπράξεις μας”. Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΠΠΠ, ο κλάδος έχει δείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να καταφέρει πολλά και να ανατρέψει, τέτοιες και παρόμοιες αποφάσεις που είναι βλαπτικές στην δουλειά μας.

Οι πράκτορες τονίζουν πως εστάλησαν επιστολές και στοιχεία τόσο στο ΥΠΟΙΚ, όσο και στους «θεσμούς» με τις οποίες εξηγούσαν ότι μια τέτοια απόφαση όχι μόνο δεν θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, αλλά το συνολικό κέρδος για τα κρατικά ταμεία θα είναι μικρότερο από το ποσόν που το κράτος εισπράττει ήδη από τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών. Επίσης, προειδοποίησαν πως η πλειοψηφία των πρακτορείων που είναι στο όριο, και κάτω, της βιωσιμότητας, κινδυνεύουν να κλείσουν.

Η Ομοσπονδία αναφέρει πως το ΥΠΟΙΚ και η κυβέρνηση, παρά τις έντονες αντιδράσεις του συνόλου των σωματείων πρακτόρων όλης της χώρας, τις πολύπλευρες επαφές της ΠΟΕΠΠΠ με κυβερνητικούς παράγοντες και το αρμόδιο Υπουργείο, εξετάζει να λάβει «μια παράλογη απόφαση που θα πλήξει τον κλάδο άμεσα. Δεν εισακουστήκαμε ούτε εμείς , ούτε ο ΟΠΑΠ που είναι αρνητικός στην φορολόγηση, όπως επίσημα τοποθετήθηκε.”

Η επιστολή καταλήγει με την προειδοποίηση πως μετά από αυτήν την αρνητική εξέλιξη, ο κλάδος πρέπει να ετοιμάζεται ν΄ αντιδράσει δυναμικά καθώς «ο κλάδος έχει δείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να καταφέρει πολλά και να ανατρέψει, τέτοιες και παρόμοιες βλαπτικές αποφάσεις”.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By