Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ελέγχεται ο Καλογρίτσας

Πατέρας και γιος Καλογρίτσας ελέγχονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

kalogritsas-123

Αντιμέτωπος με δύο δικογραφίες ο κατασκευαστής. Η μία αφορά στον Χ. Καλογρίτσα για φοροδιαφυγή ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη, για τον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, αφορά σε φοροδιαφυγή 4 εκατ., με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στο πλαίσιο των ερευνών των αρχών για τις λίστες φοροδιαφυγής, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015, ελέγχονται ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας και ο γιος του Ιωάννης Βλαδίμηρος.

-Η μία δικογραφία αφορά στον Χρήστο Καλογρίτσα και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για φοροδιαφυγή ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, και βρίσκεται στο στάδιο παραπομπής σε δίκη. Δηλαδή εντοπίστηκαν αποκλίσεις άνω των 20 εκατομμυρίων μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων από τον έλεγχο στις λίστες φοροδιαφυγής.

Αυτονόητο είναι βέβαια πως αν ο επιχειρηματίας δικαιολογήσει τα ποσά, τότε αυτομάτως θα απαλλαγεί.

-Η άλλη δικογραφία εκκρεμεί σε ανακριτή και αφορά στον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, τον υπερθεματιστή μιας από τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 4 εκατομμυρίων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

Όμως, για να μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα και να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις άδειες έσπευσε να πληρώσει αυτό το ποσό. Η πληρωμή του ποσού οδηγεί σε απαλλαγή του από το ποινικό σκέλο

Εύα Καραμανώλη/euro2day

(Visited 1 times, 1 visits today)