Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι Τσίπρας – Μητσοτάκης μετά των συζύγων τους

Με αφορμή την διήμερη επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ στην Ελλάδα

mitsotakis-tsipras

Με αφορμή τη διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα που θα πραγματοποιήσει από αύριο ο γ.γ. του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί κοινό δείπνο του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά των κυριών τους. 

Το δείπνο έχει προγραμματιστεί για αύριο το βράδυ, στο Μουσείο της Ακρόπολης, αμέσως μετά τη συνάντηση που θα έχει ο Μπαν Κι Μουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 20:15.

Στο δείπνο, εκτός από τον γ.γ. του ΟΗΕ, τον κ. Παυλόπουλο και τη σύζυγό του, θα παρακαθίσουν ακόμη, όπως προαναφέρθηκε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη σύζυγό του Περιστέρα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επίσης με τη σύζυγό του και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.

Το πρόγραμμα του Μπαν Κι Μουν το Σάββατο περιλαμβάνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου στις 09:30. Το «παρών» στη συνάντηση θα δώσει και ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, ενώ ακολούθως ο γ.γ. του ΟΗΕ θα μεταβεί στη Λέσβο για ολιγόωρη επίσκεψη, συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Μπαν Κι Μουν, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και θα επισκεφθεί προσφυγικές δομές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By