Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Για το Κυπριακό συζήτησαν Κασουλίδης – Χαν

Και για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

gioxanes_han650

Το Κυπριακό και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης με τον επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν.

Σε δηλώσεις του ο κοινοτικός επίτροπος εξέφρασε την ελπίδα για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό το συντομότερο δυνατόν, σημειώνοντας ότι έχει επίγνωση της κατάστασης στην περιοχή.

Τόνισε ακόμη ότι η Τουρκία κατανοεί ότι θα πρέπει να βρεθεί συνολική λύση στο Κυπριακό προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις, στα θεμελιώδη δικαιώματα και τις οικονομικές σχέσεις αλλά και στα ζητήματα μετανάστευσης.

Από την μεριά του ο κ. Κασουλίδης υπογράμμισε ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει με ανοιχτό μυαλό την προοπτική να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας αλλά εξηγήσαμε γιατί αυτό θα πρέπει να συνδυαστεί με τη στάση της Άγκυρας έναντι της Κύπρου.

Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη εφαρμογής του Πρωτοκόλλου της Άγκυρας αλλά και στην ανάγκη διατήρησης σχέσεων καλής γειτονίας και σεβασμού προς το διεθνές δίκαιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By