Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Για το survivor το Champions League μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από το Facebook

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις χρηστών του Facebook, πέρα από τις πολλές ερωτήσεις που δέχθηκε, σχετικά με την κατάσταση στη χώρα και τις θέσεις του κόμματος του, εξέφρασε άποψη και για τις εξελίξεις στο ριάλιτι Survivor καθώς και για το Champions League.

“Πρόεδρε ήταν δίκαιη η ψήφος του Ορέστη Τσανγκ προς την Ελισάβετ; Μην ξεχνάμε, την ψήφισε για τρίτη συνεχόμενη φορά”, ήταν η ερώτηση που δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας ότι: “Καταδικάζω απερίφραστα! Δυστυχώς και στο Survivor δεν υπάρχει αξιοκρατία…”.

Επίσης προέβλεψε νίκη της Ρεάλ στο ματς με τη Νάπολι, αν και με δυσκολία όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ για το ματς του Ολυμπιακού με την Μπεσίκτας την Πέμπτη εκτίμησε πως ο Ολυμπιακός θα βάλει τόσα γκολ όσους προπονητές έχει αλλάξει φέτος δηλαδή 3.

«Πρόεδρε μια φορά δεν ήρθε ο Τσακαλώτος στην Τούμπα και σας κερδίσαμε. Να φροντίσετε να έρχεται πιο συχνά η τρόικα για να τον απασχολεί μπας και πάρουμε κανένα πρωτάθλημα», του σχολίασε κάποιος, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να απαντά ότι «έχει φροντίσει μόνος του ο κ. Τσακαλώτος να έρχεται η τρόικα πολύ συχνά. Τώρα για πρωτάθλημα, όχι ακόμα φίλε μου». Ως προς το ποιος θα κατακτήσει το Champions League, εκτίμησε πως ποντάρει στο αουτσάιντερ της Παρί Σεν Ζερμέν.

Για την ΕΡΤ και αν θα πρέπει να κλείσει απάντησε: «Χρειαζόμαστε μια δημόσια τηλεόραση που να προάγει την πολυφωνία και την αντικειμενική ενημέρωση αλλά που θα σέβεται ταυτόχρονα τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Έχω δεσμευτεί να μειώσω το τέλος της ΕΡΤ στο μισό».

Σε ερωτήσεις για την επιλογή διευθυντικών στελεχών στο δημόσιο και για την αξιοποίηση των πτυχίων απάντησε ότι ως υπουργός είχε θεσπίσει «μια αντικειμενική και αξιοκρατική διαδικασία που περιλαμβάνει και δομημένη συνέντευξη τις οποίες διεξάγουν τριμελείς επιτροπές στις οποίες συμμετέχει και ένα στέλεχος από τον ιδιωτικό τομέα». Συμπλήρωσε ότι «αξιοκρατία παντού, αυτό είναι το πρόταγμά μας. Το κάνουμε πράξη στην ΝΔ, αύριο θα το κάνουμε πράξη στο κράτος».

Για τον χρόνο σπουδών και αν αρκεί το ν+2 απάντησε ότι «κατά την άποψή μου αρκεί. Γνωρίζω πολλά παιδιά που δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, και παίρνουν πτυχίο στα 4 χρόνια, και πολλούς άλλους που δεν δουλεύουν και δεν τελειώνουν ούτε στα 10. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι, όμως όλα είναι θέμα νοοτροπίας»
Για το κέντρο της Αθήνας απάντησε ότι «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Αστυνομία με την πολιτική κάλυψη έχει την υπηρεσιακή ικανότητα να αντιμετωπίσει την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας».

Σε ερώτηση για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση απάντησε ότι «χρειαζόμαστε μια συνολική επανεξέταση του προγράμματος σπουδών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση». Δήλωσε ότι θα καταργήσει τον φόρο στο κρασί γιατί είναι αντιπαραγωγικός.

Σε ερώτηση «Για ποιο λόγο στοχοποιείτε απλούς εργαζομένους που δίνουν μάχη για την επιβίωση όπως π.χ τους συμβασιούχους των ΟΤΑ , γιατί στερείται την ελπίδα σ” αυτούς και τις οικογένειές τους;», απάντησε: « Δε στοχοποιώ κανέναν αλλά δεν μπορώ και να δεχτώ συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατρέπονται σε συμβάσεις αορίστου χρόνου κατά παρέκκλιση του Συντάγματος».

(Visited 1 times, 1 visits today)