Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Γιάννης Ανδριανός: Συνεχίζεται η έρευνα για τις μοριοδοτήσεις μαθητών λόγω… χόκεϊ!

Η Ομοσπονδία Χόκεϊ παύει να υπάρχει, έπειτα από απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος εξήγησε τους λόγους της απόφασής του και επανέλαβε πως η έρευνα συνεχίζεται.

pegasus_LARGE_t_1041_106424925«Η απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας είναι αυτονόητη υποχρέωση μου, όπως και κάθε δημόσιου λειτουργού. Από την στιγμή που περιήλθαν σε γνώση μου καταγγελίες που αφορούσαν την Ομοσπονδία Χόκεϊ, με εντολή μου ξεκίνησε ενδελεχής έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία και συνεχίζεται. Τα στοιχεία της θα αποσταλούν στη Δικαιοσύνη και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση, ήδη διαπιστώθηκε αρμοδίως ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ειδική αθλητική αναγνώριση της Ομοσπονδίας από την ΓΓΑ, καθώς τα ενεργά της σωματεία είναι λιγότερα από τον ελάχιστο κατά νόμο προβλεπόμενο αριθμό. Γι” αυτό και προέβην στην ανάκληση της αθλητικής αναγνώρισης της Ομοσπονδίας, κατ” εφαρμογή του νόμου, καθώς και στην απόρριψη και ανάκληση αιτημάτων αθλητών για την εγγραφή τους στον ειδικό πίνακα διακρίσεων της ΓΓΑ, μολονότι βεβαίως τα παιδιά είναι τα τελευταία που φταίνε σ” αυτή την υπόθεση», απάντησε σε ερωτήσεις του Τύπου ο Γιάννης Ανδριανός.

Να σημειωθεί πως για την σύσταση μιας Ομοσπονδίας απαιτούνται 20 σωματεία, εκ των οποίων πρέπει να είναι ενεργά τουλάχιστον τα 15. Ωστόσο, όπως φαίνεται στο Χόκεϊ, όπως και στο Μπέιζμπολ που επίσης καταργήθηκε, υπήρχαν τα λεγόμενα σωματεία-σφραγίδα που διεκδικούσαν και έπαιρναν τις κρατικές επιχορηγήσεις!

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή», πολλές από τις ομάδες που δήλωναν συμμετοχή στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα ήταν ανύπαρκτες, υπήρχαν μόνο στα… χαρτιά και κανείς μαθητής δεν μετείχε.

Παρόλα αυτά, οι «πρωταθλητές» μαθητές όταν έφτασαν στην Γ΄ Λυκείου και κάνοντας χρήση της σχετικής διάταξης, μοριοδοτούνταν επιπλέον στις πανελλαδικές εξετάσεις λόγω της επίδοσής τους στο…χόκεϊ! Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της «Κ», η εγγραφή στα εν λόγω σωματεία κόστιζε περί τα 800 ευρώ!

(Visited 1 times, 1 visits today)
By