Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έγινε έργο τέχνης για τα 75 χρόνια του NBA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην… τέχνη.

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 75 ετών του NBA, η λίγκα έχει ξεκινήσει μία σειρά προώθησης έργων τέχνης (NBA Creator Series), με τους αθλητές να «δανείζουν» τη μορφή τους.

Ο Έλληνας καλλιτέχνης Χάρης Τσεβής ανέλαβε να δημιουργήσει ένα κομμάτι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας πραγματικός ήρωας για μένα, μια φυσική πηγή έμπνευσης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ίδια γειτονιά με εμένα. Ξέρω πόσο δύσκολη είναι αυτή η περιοχή, ειδικά για μια οικογένεια Νιγηριανών μεταναστών.

Αντιμετώπισε δύσκολες προκλήσεις, τις οποίες ξεπέρασε μία προς μία με μεγάλη αξιοπρέπεια. Εξακολουθεί να είναι ένας απίστευτα ταπεινός άνθρωπος δείχνοντας έναν σταθερό χαρακτήρα. Δεν είναι μόνο το μπάσκετ.

Οτιδήποτε κάνει ο Γιάννης -ακόμα και οι μικρολεπτομέρειες- δείχνουν έναν απίστευτα μορφωμένο και σοφό άνθρωπο. Τιμά πραγματικά το απόφθεγμα του Ηράκλειτου με πολύ θετικό τρόπο», δήλωσε σχετικά ο καλλιτέχνης.

Πηγή έμπνευσης ήταν ο Έλληνας φιλόσοφος Ηράκλειτος και το ρητό του, το οποίο αναφέρει: «Η μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του».

Ο Χ.Τσεβής χρησιμοποίησε τόσο την ελληνική, όσο και την αφρικανική κληρονομιά του Greek Freak για το τελικό αποτέλεσμα.

By