Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο λόγος που έμεινε εκτός

Η λέξη κλειδί είναι το «πρόγραμμα» κι όλα κυλούν βάση αυτού για την Εθνική ομάδα. Ο αγώνας με τους Βρετανούς ήταν ο πλέον κατάλληλος ώστε να ξεκουραστεί ο Γιάννης

Το ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα έμενε εκτός από έναν αγώνα της πρώτης φάσης σας το είχαμε αναφέρει στο ρεπορτάζ της Δευτέρας (5/9).

Η αναμέτρηση με την Μεγάλη Βρετανία ήταν η καλύτερη για τον Αντετοκούνμπο ώστε να βγει το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει το τεχνικό επιτελείο. Όχι επειδή υποτιμούμε τους αντιπάλους μας ή ότι θεωρούμε ότι ο αγώνας είναι εξαιρετικά εύκολος. Εντάξει, δεν έχει ίδιο βαθμό δυσκολίας με τις αναμετρήσεις κόντρα στην Κροατία ή την Ιταλία όμως ο λόγος είναι άλλος.

Η λέξη- κλειδί είναι το «πρόγραμμα». Αυτό που έχουν καταστρώσει οι προπονητές προκειμένου ο Γιάννης να είναι πάντα «φρέσκος» αλλά κι ενεργός ταυτόχρονα. Μετά τις δύο νίκες επί Κροατίας και Ιταλίας η ελληνική ομάδα είχε τη δυνατότητα να ξεκουραστεί μια μέρα (την Κυριακή 4/9) και ταυτόχρονα στον Αντετοκούνμπο δόθηκε ακόμα μια ημέρα.

Αναμενόμενο ήταν. Γιατί; Διότι όσο πλησιάζει το Βερολίνο τόσο προσαρμόζεται το πρόγραμμα. Ο Γιάννης θα έπρεπε να πάρει μερικούς από τους εναπομείναντες αγώνες στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ αλλά όσο το δυνατό πιο κοντά στη φάση των νοκ άουτ ώστε να είναι «ζεστός» κι ενεργός.

Θα παίξει με την Ουκρανία την Τρίτη (6/9-18:00), θα ξεκουραστεί την Τετάρτη (7/9) που δεν υπάρχει αγωνιστική υποχρέωση για την Εθνική ομάδα και στη συνέχεια θα αγωνιστεί στον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης την Πέμπτη (8/9-18:00) απέναντι στην Εσθονία.

Ακολουθεί την Κυριακή (11/9) ο πρώτος αγώνας στα χιαστί και το τεχνικό τιμ ήθελε να έχει αγώνες ο Αντετοκούνμπο στα πόδια του όσο το δυνατό πιο κοντά σε αυτή την ημερομηνία. Άρα λοιπόν δεν υπήρχε τίποτα πιο βολικό από το να ξεκουραστεί ο Γιάννης στις αρχές της εβδομάδες και στη συνέχεια να παραμείνει «ζεστός» με δύο αγώνες λίγο πριν το τζάμπολ στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα στο Βερολίνο.

By