Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Γιάννης Οικονόμου: Να μην εργαλειοποιηθεί η κρίση στο Αφγανιστάν – Δε θα γίνουμε ξέφραγο αμπέλι

Για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στο Αφγανιστάν και τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρχουν για την την Ελλάδα, μίλησε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ΣΚΑΪ, η χθεσινή επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκ πρόεδρο ήταν πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά υπήρχε και στις σκέψεις της απέναντι πλευράς.

Η κατάσταση στο Αφγανιστάν, εξήγησε, έχει παράπλευρη συνέπεια, με ενδεχόμενες μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές και προς την περιοχή μας.

«Έγινε συζήτηση σε καλό κλίμα… Υπάρχει συναντίληψη της όλης κατάστασης και έγιναν καθαρές εξηγήσεις από ελληνικούς πλευράς, δηλαδή να στηρίξουμε τις χώρες κοντά στο Αφγανιστάν για να επιστρέψουν οι άνθρωποι στις εστίες τους όταν βελτιωθεί η κατάσταση».

Πρόσθεσε ότι είμαστε σε εγρήγορση να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να εργαλειοποιήσει την κρίση στο Αφγανιστάν.

«Ούτε η Τουρκιά επιθυμεί ροές, αλλά είναι ξεκάθαρο και ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει ρότα, έχει θωρακίσει τα σύνορα της δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε σκηνές ‘15 και να γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι άλλο ο ανθρωπισμός» συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ακούστε όλα όσα είπε για την κρίση στο Αφγανιστάν ο κυβερνητικό εκπρόσωπος (μετά το 5.38)

(Visited 1 times, 1 visits today)
By