Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Γιατί η Rolex αυξάνει τις τιμές των ρολογιών της στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η μεγαλύτερη ελβετική μάρκα ρολογιών πολυτελείας αύξησε την τιμή των ρολογιών της που πωλούνται στη Βρετανία κατά 5% την 1η Σεπτεμβρίου

Τις τιμές των ρολογιών της στο Ηνωμένο Βασίλειο αύξησε η Rolex, καθώς η αξία της λίρας έπεσε έναντι του δολαρίου ΗΠΑ κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Η μεγαλύτερη ελβετική μάρκα ρολογιών πολυτελείας αύξησε την τιμή των ρολογιών της που πωλούνται στη Βρετανία κατά 5% την 1η Σεπτεμβρίου, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η αύξηση των τιμών, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την WatchPro, ακολουθεί τη διολίσθηση της αξίας της βρετανικής λίρας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στα 1,15 δολάρια και κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1985.

Καθώς η λίρα έχει αποδυναμωθεί, η σχετική τιμή των ρολογιών Rolex έγινε φθηνότερη στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σύγκριση με άλλες αγορές.

Η τιμή ενός Rolex Submariner χωρίς λειτουργία ημερομηνίας αυξήθηκε σε 7.500 λίρες από 7.150 λίρες, ανέφερε η WatchPro. Η τιμή ενός κόκκινης και μπλε GMT Master II εκτινάχθηκε στις 9.000 λίρες από 8.400 λίρες.

Η Rolex αύξησε τις τιμές κατά παρόμοιο ποσό στις περισσότερες μεγάλες αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Η πιο δημοφιλής ελβετική μάρκα πολυτελών ρολογιών έχει μερίδιο αγοράς κοντά στο 29% και ετήσιες πωλήσεις περίπου 8 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (8,2 δισεκατομμύρια δολάρια). Η ζήτηση για ρολόγια Rolex έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό την προσφορά και οι περισσότεροι πελάτες καλούνται να εγγραφούν σε λίστες αναμονής με εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους για να μην περιμένουν μήνες ή ακόμα και χρόνια!

Η Rolex παράγει περίπου ένα εκατομμύριο ρολόγια τον χρόνο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By