Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Γιατί ο δήμαρχος του Πόρου καλεί σε αποχή από τις εκλογές

Σε μαζική αποχή από τις βουλευτικές κάλπες της 21ης Μαΐου καλεί τους δημότες του Πόρου ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Δημητριάδης, με ανάρτησή του στο Facebook. Όπως εξηγεί, μεταξύ άλλων, το κάλεσμά του σχετίζεται με το χρονίζον ζήτημα των ιχθυοτροφείων.

«Σήμερα», όπως ισχυρίζεται, το νησί «βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο και η σκανδάλη είναι έτοιμη να πατηθεί. Αναφέρομαι στο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο το νησί του Πόρου θα γίνει επισήμως βιομηχανική ζώνη ιχθυοτροφείων (ΠΟΑΥ) και θα διοικείται από μια πολυεθνική εταιρία. Σύμφωνα με το επίσημο Κράτος, ο Πόρος δεν θα είναι πλέον ένας τουριστικός προορισμός, αλλά ένα κέντρο ιχθυοκαλλιέργειας και σταδιακά η τοπική επιχειρηματικότητα και απασχόληση θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτό.

»Δεν πρόκειται για κάποιο μακρινό σενάριο, αλλά για μια εξέλιξη που αν δεν την σταματήσουμε θα ολοκληρωθεί σε ελάχιστους μήνες, όπως έγινε π.χ. στον Δήμο Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Μια εξέλιξη που όλα τα “κόμματα εξουσίας” έχουν μέσα στο πρόγραμμά τους και μόνο κάποια “μικρά κόμματα” (Μέρα25, ΚΚΕ, κόμματα οικολογίας) έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους σε αυτήν».

Κάνοντας λόγο, επίσης, για ελλείψεις σε γιατρούς, εκπαιδευτικούς, πυροσβέστες και αστυνομικούς, καταγγέλλει τη «σφαγή» των κατοίκων του Πόρου και καλεί τους εκλογείς σε «τοπική εξέγερση», ζητώντας να εκπέμψουν ένα ισχυρό μήνυμα προς την κεντρική εξουσία.

Η τοποθέτηση του κ. Δημητριάδη, φυσικά, προκάλεσε αντιδράσεις, με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να αντιτείνουν ότι η αποχή δεν είναι λύση και να καλούν τους Ποριώτες στις κάλπες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By