Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Γιατί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ πουλάει μετοχές αξίας 12,8 δισ. δολαρίων

 Το φιλανθρωπικό έργο του Μr. Facebook και το σχέδιο του να ελέγξει την εταιρεία για 20 ακόμα χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει από 35 έως 75 εκατομμύρια μετοχές μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Βάσει της τρέχουσας τιμής της μετοχής, η ρευστοποίηση θα είναι ύψους 6 – 12,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι τα έσοδα από την πώληση θα πάνε για τη χρηματοδότηση του έργου του και της Πρισίλα Τσαν στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστήμης, και των δημοσίων υποθέσεων.

Επεσήμανε, επίσης, ότι τα νέα αυτά σχέδιά του δεν αλλάζουν τη δέσμευση του ίδιου και της γυναίκας του ότι θα δωρίσουν σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες το 99% των μετοχών τους στο Facebook.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει το σχέδιό του για επανακατηγοριοποίηση των μετοχών του ώστε να επιτραπεί στον Ζούκερμπεργκ να διατηρήσει τον έλεγχο στην εταιρεία ακόμα και μετά την πώληση των μετοχών.

«Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, το Facebook τα έχει πάει καλά επιχειρηματικά και η αξία της μετοχής μας έχει αυξηθεί σε βαθμό τέτοιο που επιτρέπει να χρηματοδοτώ πλήρως τη φιλανθρωπία μας και να διατηρήσω τον έλεγχο του Facebook για 20 ή παραπάνω χρόνια» ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ στην ανάρτηση. «Συνεπώς, ζήτησα από το διοικητικό μας συμβούλιο να αποσύρει την πρόταση επανακατηγοριοποίησης της μετοχής μας – και το συμβούλιο συμφώνησε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By