Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Γιατρός-μαϊμού: Tα βότανα από το Πήλιο, η θεραπεία από την Ελβετία και ο κλινικάρχης που τον «τσάκωσε»

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του μαϊμού-γιατρού, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από συντονισμένες κινήσεις των Αρχών, έχοντας εξαπατήσει δεκάδες ανυποψίαστους ανθρώπους και φέροντας, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ευθύνη ακόμη και για τον θάνατο δυο παιδιών και ενός 76χρονου!

Ο άνδρας αυτός, ηλικίας 47 ετών, ο οποίος βαρύνεται με κακουργηματική δίωξη και απολογείται την ερχόμενη Δευτέρα στον ανακριτή, εμφανίζονταν τουλάχιστον από το 2016 ως διακεκριμένος ιατρός από την Ελβετία που υπόσχονταν πρωτοποριακές θεραπείες με σκευάσματα από βότανα και δραστικές ουσίες κάνναβης.

Έπεσε, ωστόσο, στα χέρια των αρχών και συνελήφθη, όταν γιατρός γνωστής κλινικής στο κέντρο της Αθήνας, διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν ήξερε ούτε πως να αποστειρώσει τα χέρια του πριν την είσοδο στο χειρουργείο. Το κουβάρι της απίστευτης αυτής ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο κατηγορούμενος αναζήτησε συνεργασία στη γνωστή κλινική στο κέντρο της Αθήνας.

Εκεί συστήθηκε στον υπεύθυνο ως νευρο-ογκολόγος με έδρα την Ελβετία, ανιψιός γνωστού εφοπλιστή με πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα, είπε στον υπεύθυνο της κλινικής ότι έχει σπίτι στο Λαγονήσι και πως η σύζυγός του είναι κόρη άλλου γνωστού εφοπλιστή και ότι ο ίδιος αφιλοκερδώς βοηθάει μοναχούς και ότι έχει σχέση με την Εκκλησία.

Ο υπεύθυνος της κλινικής του πρότεινε να γραφτεί στο δυναμικό της αλλά ο… μαϊμού-γιατρός αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει επαφή με το δημόσιο και την εφορία! Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν αναζητήθηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά του. Εν τέλει και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπεύθυνος της κλινικής έκανε τέσσερις επεμβάσεις σε ασθενείς του 47χρονου.

Τότε ήταν που άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τον «συνάδελφό» του. Αφενός διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν γνώριζε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του αφετέρου κατάλαβε πως τα όσα του ανέφερε για τις γνωριμίες του με πρόσωπα της Εκκλησίας του δικαστικού και επιχειρηματικού κόσμου ενδεχομένως να μην έχουν βάση.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος δήλωνε ανιψιός πολύ γνωστού εφοπλιστή και υποστήριζε ότι είχε επαφές με πολιτικούς δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας. Ανέφερε πως ο ίδιος ήταν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ότι είχε επαφές με το Άγιο Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπαιδίου, το Πατριαρχείο, το Βατικανό ακόμη και με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας!

Μάλιστα, εμφάνιζε τη γυναίκα του άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ανιψιά άλλου εφοπλιστή! Είχε φτάσει δε στο σημείο να προσεγγίσει και δικαστή ανώτερου βαθμού και να του παριστάνει το γιατρό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 47χρονος «χορηγούσε» στα ανυποψίαστα θύματά του θεραπεία, διάρκειας πέντε μηνών, με βότανα που προμηθεύονταν συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο.

Φέρεται ότι ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική – αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη μεσολάβηση – συναίνεση ιατρών των κλινικών. Κάποιες φορές δε ο ίδιος εμφανιζόταν ως συνοδός ασθενών είτε σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων ή σε άλλους χώρους, όπως καφετέριες και ξενοδοχεία.

Δεν δίσταζε να αναλάβει ακόμη και τον συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ήταν παρών κατά την εισαγωγή των ασθενών στις κλινικές κατά τις επισκέψεις της ομάδας των γιατρών αλλά και όταν έρχονταν η ώρα να λάβουν εξιτήριο. Σε αρκετές περιπτώσεις εμφανιζόταν χωρίς μπλούζα ή διακριτικά του τίτλου του ενώ σε άλλους παρίστανε τον πιλότο ή τον γιατρό της πολεμικής αεροπορίας.

Και βέβαια ως «γιατρός» προέβαινε και στην εκτίμηση-αξιολόγηση εξετάσεων με τη συναίνεση των ασθενών του οι οποίοι του έστελναν τις εξετάσεις τους. Η τακτική του ήταν να απαξιώνει όλους τους γιατρούς, να μην επιβεβαιώνει τις γνωματεύσεις τους και να χορηγεί δικά του «φάρμακα» σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξειδικευμένες φαρμακευτικές ουσίες από Ελβετία. Τα χρήματα που ελάμβανε τα εισέπραττε σε επιταγές που βρέθηκαν στην κατοχή τρίτων προσώπων.

Τέλος, ο… μαϊμού γιατρός τον Φεβρουάριο 2017 επισκέφτηκε οικογένεια στη Λάρισα φορώντας στρατιωτική στολή πιλότου και υποσχόταν μεταθέσεις. Μάλιστα είχε δηλώσει ότι είναι και μεσίτης με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία.

By