Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Γιώργος Καραμέρος: Κασσελάκης και Αχτσιόγλου να συνεννοηθούν για να μην υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ

Μια διαφορετική πρόταση προκειμένου, όπως είπε, να μην τραυματιστεί η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Καραμέρος, μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι αναγκαίο να πάμε σε δεύτερο γύρο;» αναρωτήθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Καραμέρος ζητώντας να υπάρξει σχετική συνεννόηση ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου υπό το σχήμα ο πρώτος να είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η δεύτερη επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

«Το μήνυμα ήταν ξεκαθαρό. Δύο νέοι άνθρωποι, ο Στέφανος Κασσελάκης και η Έφη Αχτσιόγλου, επιβραβεύτηκαν από ένα πολύ μεγάλο εκλογικό σώμα δεδομένης της κατάστασης που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες. Ζητώ να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να μην τραυματιστεί η ενότητα στις μέρες μέχρι τον δεύτερο γύρο» είπε στον Real FM o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν υπάρχει δυνατότητα συνεννόησης και συμφωνία να μην υπάρξέι δεύτερος γύρος αλλιώς θα πάμε σε μια εβομαδα πολύ μεγάλης έντασης που εκτιμώ ότι θα τραυματίσει την ενότητα και θα δημιουργούσε φυγόκεντρες τάσεις» πρόσθεσε ο κ. Καραμέρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο το μήνυμα των εκλογών της Κυριακής «δεν ήταν θολό αλλά ξεκάθαρο ότι χρειάζεται ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα. Για να το πω αλλιώς σε μια Κυριακη οι πολίτες έκαναν αυτό που έπερεπε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 11 χρόνια».

By