Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Γιώργος Μάγκας: Aπό το Pacha στην IBIZA στο Steak House by Kiku

O «Elvis Prisley της Ελλάδας» στο steak house by kiku την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου. 

To καλοκαίρι έπαιξε στο καλύτερο και πιό διάσημο club του Κόσμου στο PACHA της IBIZA στο πλευρό του διάσημου DJ Luciano , που βρίσκεται στο top 10 των καλύτερων DJ.To PACHA επίσης είναι το club που έχει καταφέρει να έχει μόνιμο κάτοικο του, των DAVID GUETTA.

Ο Γιώργος Μάγγας είναι Έλληνας τσιγγάνικης καταγωγής, μουσικός οργανοπαίκτης.

Γεννήθηκε στην Λιβαδειά (Θήβα) στις 23 Αυγούστου 1952 από μουσική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν διάσημος κλαριντζής, αλλά δεν του έδειξε τίποτα, γιατί ήθελε να τον δει γιατρό.

Ο Γιώργος όμως, από μικρό παιδί ασχολήθηκε με την μουσική και εντελώς μόνος του ακολούθησε τα αχνάρια του Καρακώστα και Καραγιάννη και έμαθε να παίζει φλογέρα στην αρχή και κλαρίνο αργότερα.

Σε ηλικία δεκαοχτώ χρονών ξεκίνησε να παίζει σε επαρχιακά μαγαζιά και πανηγύρια και συνόδευσε όλα τα αξιόλογα ονόματα της ελληνικής δημοτικής μουσικής. Γρήγορα η φήμη του διαδόθηκε και έξω από τα ελληνικά σύνορα όπου εμφανίστηκε σε πολλά φεστιβάλ στην Γαλλία (Φιέστα ντε Σουτνς), την Γερμανία, το Βέλγιο (Σφιγκς), την Ισπανία (Πιρινέος), την Αγγλία και τον Καναδά. Ανακαλύφτηκε από την τηλεόραση και τις δισκογραφικές εταιρείες. Το MTV τον χαρακτήρισε ως «το ελληνικό φαινόμενο της βαλκανικής τζαζ». Χαρακτηρίζεται για το ιδιαίτερο ντύσιμο του που περιλαμβάνει λαμέ κουστούμια με φανταχτερά χρώματα.

Το φαινόμενο Μάγκας, όμως, ταξίδεψε και έξω από τα ελληνικά σύνορα. Το MTV Europe τον παρουσίασε ως το «ελληνικό φαινόμενο» στην Balkan Jazz, διαθέτοντας ειδικό συνεργείο για να καλύψει τις ζωντανές του εμφανίσεις, ενώ εκτενές αφιέρωμα στον «μάγο με το κλαρίνο», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν, έκανε και η γαλλική “Liberation”.

Πραγματοποίησε το όνειρό του παίζοντας σε φεστιβάλ στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Γερμανία, την Ολλανδία την Αγγλία και τον Καναδά. Εμφανίστηκε στο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στο Λαύριο με τους Αμερικανούς Tuxedo Moon. Σε κάθε παράσταση εντυπωσιάζει με τα λαμέ κοστούμια του, τα οποία του ράβει η γυναίκα του Τζούλη Τζινιέρη, τα χρυσά δαχτυλίδια, το αξεπέραστο στυλ.

Έχει φοβερή σκηνική παρουσία και εκπληκτική ενέργεια, ξεσηκώνει τους παρευρισκόμενους , τις περισσότερες φορές αυτοσχεδιάζει και προσφέρει μουσικά ακούσματα χωρίς σύνορα. Ο έρωτάς του για τη γυναίκα του αποτελεί γι αυτόν έμπνευση. Επίσης δεν αποχωρίζεται ποτέ τη φωτογραφία του κολλητού του φίλου που πέθανε. Την κουβαλάει πάντα μαζί του και τη δείχνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί, αναπολώντας στιγμές από το παρελθόν μαζί του.

Στις 5 Ιανουαρίου 2018 λοιπόν το steak House by Kiku φιλοξενεί τον Γιώργο Μάγκα για να μας ταξιδέψει με την μουσική του!

Steak House by Kiku

Περικλέους 7, Ψυχικό

Tηλ. 0030 210 6776759

(Visited 1 times, 1 visits today)
By