Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γιούνκερ: «Δεν βλέπω ονομαστικό κούρεμα χρέους για την Ελλάδα»

Ο πρόεδρος της Κομισιόν πρότεινε αλλαγές όπως επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης του ελληνικού χρέους και μείωση των επιτοκίων

zan klont giounker

Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ονομαστικό κούρεμα του χρέους για την Ελλάδα εξέφρασε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν διευκρίνισε ότι μπορούν να γίνουν αλλαγές με επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης του ελληνικού χρέους και μείωση των επιτοκίων.

«Η Ελλάδα βρίσκεται επιτέλους στον σωστό δρόμο» τόνισε πάντως, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής εξαπέλυσε δε επίθεση σε Τσεχία, Σλοβακία και Ρουμανία, οι οποίες αντιτίθενται στο ευρωπαϊκό σχέδιο για τη μετεγκατάσταση προσφύγων στα εδάφη τους βάσει ποσοστώσεων, προειδοποιώντας εμμέσως για «κλείσιμο της στρόφιγγας» των κοινοτικών πόρων.

«Ίσως χρειάζεται να αναρωτηθούμε αν η διάθεση ευρωπαϊκών χρημάτων μέσω του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού μπορεί να σταματήσει αν ένα κράτος μέλος δεν ανταποκρίνεται στις ευθύνες του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο «Brexit», ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι ευελπιστεί ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου.

By