Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Γιούνκερ: Συμφωνήσαμε με την Ελλάδα από φόβο

Τη συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές σχολιάζει σε συνέντευξή που παραχώρησε στην Le Soir από το γραφείο του στο κτίριο Berlaymont στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής της Κομισιόν

junker-giounker
«Έχουμε αποφύγει τα χειρότερα, όχι επειδή ήμασταν υπερβολικά σοφοί, αλλά επειδή ήμασταν φοβισμένοι. Ήταν ο φόβος που επέτρεψε τη συμφωνία. Μετά το φόβο, έρχεται πάντα η ανακούφιση», εξήγησε. Ο Juncker πιστεύει ότι είναι λάθος η Ελλάδα να αισθάνεται ταπεινωμένη γιατί η Κομισιόν έχει κάνει τα πάντα να ομαλοποιήσει την κατάσταση.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν δήλωσε επίσης ανήσυχος για το μέλλον, όχι μόνο λόγω της ειδικής περίπτωσης της Ελλάδας, αλλά γενικά για την Ευρώπη, αφού υπάρχουν μέτωπα, όπως το μεταναστευτικό πρόβλημα, που προκαλούν ρήξη στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε «παλιούς δαίμονες, την εθνική δυσαρέσκεια έναντι άλλων κρατών, που είναι ακόμη ζωντανοί». Και προχώρησε ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι δεν αγαπούν την Ευρώπη, αναζητούν εξηγήσεις. «Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που γεννήθηκε από τη βούληση του λαού, έχει γίνει ένα project της ελίτ, που εξηγεί το χάσμα ανάμεσα στην κοινή γνώμη και την ευρωπαϊκή δράση», είπε.

(Visited 1 times, 1 visits today)