Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Γιούνκερ: «Τεχνικά κλιμάκια θα επισκέπτονται την Αθήνα όποτε κρίνεται απαραίτητο»

Ωστόσο, η βασική αξιολόγηση θα γίνεται στις Βρυξέλλες

zan klont giounker

Tην παρουσία των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, όποτε κρίνεται απαραίτητο, προτείνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Μαργαρίτης Σχοινάς. Ωστόσο, η βασική αξιολόγηση θα γίνεται στις Βρυξέλλες, σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της Κομισιόν.

«Το Eurogroup θα αποτελέσει βάση για την εξειδίκευση των ελληνικών προτάσεων και η ελληνική κυβέρνηση είναι να εμπλουτίσει τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων», διευκρινίζουν από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές ενόψει της συνάντησης με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άγχελ Γκουρία.

Ο πρωθυπουργός την Πέμπτη θα μιλήσει στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ενώ θα συναντηθεί και με τον κ. Γκουρία. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα προκειμένου να αποκατασταθεί η δημόσια διοίκηση για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες, στις 09:00 (τοπική ώρα), με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Θα συζητήσουν το πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By