Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Γιούνκερ: Ζητά μέτρα κατά των ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο

Facebook και Google πρέπει να αναπτύξουν συστήματα που θα καταπολεμήσουν τις ψευδείς πληροφορίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν. Ευρωπαϊκούς κανόνες για την καταπολέμηση της διασποράς ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο ζήτησε ο Σουλτς.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ζήτησε σήμερα ισχυρές ενέργειες κατά των ψευδών ειδήσεων που αναρτώνται στο Facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα μέσω του διαδικτύου.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο EFE, ο κ. Γιούνκερ σημείωσε πως το Facebook και η Google πρέπει να αναπτύξουν συστήματα που θα καταπολεμήσουν τις ψευδείς πληροφορίες, καθώς η αξιοπιστία πρέπει να είναι το μεγαλύτερο «ατού» τους.

Σημειώνεται πως παρόμοια έκκληση έχουν κάνει πρόσφατα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο Γιούνκερ πρόσθεσε πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να αναλαμβάνουν με σωστό τρόπο την υποχρέωσή τους να καταπολεμήσουν την χειραγώγηση της πληροφορίας, προειδοποιώντας πως η εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων από την άποψη αυτή θα παρακολουθείται αυστηρά.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης και Σοσιαλδημοκράτης Χάικο Μάας κάλεσε εισαγγελείς και δικαστές να δράσουν με αποφασιστικότητα κατά της διασποράς ψευδών ειδήσεων και ιδιαίτερα κατά της δυσφήμισης ή της χειραγώγησης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του σε γερμανικά ΜΜΕ, και ο κ. Σουλτς ζήτησε να υπάρξει ευρωπαϊκός κανονισμός για την καταπολέμηση της διασποράς ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο.

(Visited 1 times, 1 visits today)