Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Γκάμπριελ: Αρνητικό πολιτικά και οικονομικά το Grexit

Ο αντικαγκελάριος ωστόσο τονίσει πως  η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να τους εκβιάσει

gabriel zigmar

Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από τον «ευρωπαϊκό οίκο» θα ήταν κάτι «κακό» τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά, όμως η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούν να επιτρέψουν σε οποιονδήποτε να τους εκβιάσει, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο κ. Γκάμπριελ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας, μετά την κατάθεση νέων προτάσεων από την ελληνική πλευρά, όμως απέφυγε να δηλώσει αν διαβλέπει θετική ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Σε παραπλήσιο μήκος κύματος κινήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, μετά την ευρω-σύνοδο κορυφής, η Άνγκελα Μέρκελ, χαρακτηρίζοντας ως σημείο εκκίνησης το ελληνικό σχέδιο, αλλά προειδοποιώντας πως απομένει ακόμα πολλή προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση.

Η κ. Μέρκελ δήλωσε επίσης διπλωματικά ανοιχτή σε μελλοντική συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όμως ο Σοσιαλδημοκράτης ηγέτης – που υπηρετεί επίσης ως υπουργός Οικονομίας – εξέφρασε την αντίθεσή του σε τυχόν «κούρεμα», επισημαίνοντας ότι το σημαντικό δεν είναι τι θα γίνει με το υπάρχον χρέος, αλλά το πώς θα αποφευχθεί η συσσώρευση καινούργιων οφειλών.

«Ακόμα και ένα ‘κούρεμα’ του χρέους δεν θα οδηγούσε πουθενά αν μια μέρα αργότερα νέα χρέη συσσωρεύονταν», είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Φέλμπαχ της νότιας Γερμανίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By