Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Γκάμπριελ (SPD): Δεν είναι λύση το κλείσιμο των συνόρων

Ο σοσιαλιστής αντικαγκελάριος  Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στράφηκε ανοιχτά κατά του κλεισίματος των συνόρων όσων αφορά το προσφυγικό

gabriel

Το κλείσιμο των γερμανικών συνόρων για την αντιμετώπιση των εισροών προσφύγων θα οδηγούσε σε τεράστια οικονομικά προβλήματα, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο αντικαγκελάριος τόνισε πως η γερμανική κυβέρνηση έχει τον έλεγχο της κατάστασης και μπορεί να διαχειριστεί την εισροή προσφύγων. «Έχουμε μια απίστευτα σταθερή κοινωνική και οικονομική κατάσταση στη Γερμανία. Η χώρα είναι σε πολύ σταθερή κατάσταση», ανέφερε ο κ. Γκάμπριελ.

Σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης, ο κ. Γκάμπριελ ανέφερε ακόμα πως η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αλλά πρέπει να αυξηθούν οι επενδύσεις για να παραμείνει ανταγωνιστική.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος επισήμανε πως δεν πρέπει να αυξήσουν τις επενδύσεις μόνο οι μεγάλες εταιρείες, αλλά και οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Τα πηγαίνουμε καλά στη Γερμανία, αλλά για να συνεχιστεί αυτό πρέπει να αυξήσουμε τις επενδύσεις», σημείωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)