Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Γκάμπριελ: «Το Grexit δεν τίθεται σε συζήτηση»

Διαβεβαιώσεις από τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας

gabriel

«Το Grexit δεν τίθεται σε συζήτηση» διαβεβαιώνει, σε συνέντευξή του στα Νέα, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ. Το Grexit δεν τίθεται σε συζήτηση. Γι’ αυτό ζητούμενο τώρα είναι να δοθεί προοπτική στην Ελλάδα» τονίζει ο κ. Γκάμπριελ, που είναι επίσης ηγέτης των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και υπουργός Οικονομίας.

Ως παράδειγμα «χάραξης» προοπτικής για την Ελλάδα, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αναφέρει το θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. «Στη Γερμανία κατορθώσαμε να δρομολογήσουμε τη μεγάλη στροφή στην ενέργεια. Πάνω από 30% του ηλεκτρικού ρεύματος προέρχεται από ΑΠΕ. Στην Ελλάδα οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες» επισημαίνει.

«Η Ελλάδα έχει δυναμικό, πρόκειται για τεράστια αγορά που είναι ταυτόχρονα και οικολογική. Θέλω η Γερμανία και η Ελλάδα να συνεργαστούν στενά και είχα μια σειρά από επιχειρήσεις στην αποστολή μου, οι οποίες θέλουν ακριβώς το ίδιο. Θέλουν να επενδύσουν, και ακριβώς τέτοιες ευκαιρίες πρέπει να αξιοποιήσουμε» υπογραμμίζει.

Σημειώνεται ότι ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας επισκέφθηκε την Αθήνα συνοδευόμενος από περισσότερους από 40 Γερμανούς επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By