Τετάρτη, 19 Μαΐου, 2021

Γκρίλο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην Ιταλία

Άσχημα τα μαντάτα για την ιταλική κεντροαριστερά, η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις δε μοιάζει να ξεπερνά το 25% των ψήφων. Αντίθετα το κόμμα των «5 Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο, καταγράφει 27%.

Αντίθετα η Δεξιά φαίνεται να καταγράφει ως και 35%, υπό την προϋπόθεση ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η Forza Italia να τα βρει με την ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι. Ο άλλοτε πρωθυπουργός της Ιταλίας, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει διάθεση να υπογράψει καμία γραπτή δέσμευση για μετεκλογική συνεργασία, όπως ζητά η Λέγκα.

Μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται και σε ό,τι έχει να κάνει με τις συμμαχίες της Κεντροαριστεράς. Κι αυτό καθώς οι ριζοσπάστες της Έμα Μπονίνο, που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για συμπόρευση με το Δημοκρατικό Κόμμα, είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις αναγκαίες υπογραφές για να κατέβουν με δικό τους ψηφοδέλτιο στις εκλογές.

Αυτό θα αφήσει τον Ματέο Ρέντσι με τη στήριξη μόνο του μικρού κόμματος των Πρασίνων και ενός ακόμα μικρού κεντρώου σχηματισμού. Ανησυχητικά είναι πάντως και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που καταγράφουν πως το 70% των νέων δηλώνει πως δεν θα πάει να ψηφίσει στις προσεχείς εκλογές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By