Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Γκροζάν για το ατύχημα: “Σκέφτηκα τα παιδιά μου και τον Λάουντα”

Ο Ρομέιν Γκροζάν πρωταγωνίστησε σε ένα από τα πιο φοβερά ατυχήματα των τελευταίων ετών στη Formula 1, με το μονοθέσιο της Haas να διαλύεται με τον ίδιο μέσα, αλλά χωρίς εκείνος να πάθει το παραμικρό.

Λίγες μόνο ώρες μετά, ο Γκροζάν μίλησε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1 για το ατύχημα και αποκάλυψε ότι σκέφτηκε πρώτα τα παιδιά του και μετά τον θρύλο του αθλήματος, Νίκι Λάουντα, ο οποίος έμεινε στην ιστορία και για μία από τις πιο σφοδρές προσκρούσεις στη Formula 1.

«Δεν γνωρίζω αν η λέξη θαύμα είναι η σωστή, όμως θα έλεγα ότι δεν ήταν ακόμη η ώρα μου για να πεθάνω. Μου φάνηκε ότι όλα κράτησαν περισσότερο από 28 δευτερόλεπτα. Είδα τη ζελατίνα του κράνους μου να γίνεται ολοένα πιο πορτοκαλί, είδα φλόγες στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου.

Εκανα τόσες πολλές σκέψεις, ήρθε στο μυαλό μου και ο Νίκι Λάουντα, σκέφτηκα όμως επίσης ότι δεν θα είναι έτσι το τέλος. Δεν μπορώ να τελειώσω την καριέρα μου στη Formula 1 έτσι».

Για την προσπάθειά του να βγει από το μονοθέσιο: «Για τα παιδιά μου -έτσι είπα σε εμένα- για τα παιδιά μου πρέπει να βγω τώρα έξω από εδώ. Ετσι έβγαλα τα χέρια μου έξω και τα έβαλα στη φωτιά, ένιωσα τις φλόγες στο σασί. Πηδάω λοιπόν έξω και νιώθω να με τραβάει κάποιος από την αγωνιστική φόρμα μου. Τότε κατάλαβα, ότι είμαι έξω».

Για την επόμενη ημέρα: «Νομίζω ότι θα είναι αναγκαία η ψυχολογική επεξεργασία. Είδα τον θάνατο να έρχεται. Ήταν σαν δεύτερη γέννα για εμένα. Το να βγαίνω έτσι από τις φλόγες, είναι κάτι που δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου.

Θέλω να ξαναμπώ στο αυτοκίνητο, αν είναι δυνατόν στο Αμπού Ντάμπι, για ολοκληρώσω την ιστορία μου στη Formula 1 με έναν άλλον τρόπο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By