Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Γλέζος: Προτείνω κατάργηση ΦΠΑ στην Ευρώπη

«Όλοι γνωρίζετε ότι ο ΦΠΑ είναι έμμεσος και όχι άμεσος φόρος. Οι έμμεσοι φόροι είναι πάντα άδικοι και σε βάρος του λαού»

oldphotosglezos1401264228

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος εξέφρασε σήμερα την άποψη πως πρέπει να καταργηθεί ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας σε όλη την Ευρώπη.

Ο Μανώλης Γλέζος, τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-εταίρων έχουν τον ΦΠΑ στο επίκεντρο, διαφοροποιείται και προτείνει την κατάργησή του.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα τους κανόνες του ΦΠΑ όσον αφορά ψηφιακές υπηρεσίας, βιβλία και έγγραφα, ο κ. Γλέζος είπε «Όσα άκουσα εδώ αποτελούν ημίμετρα, γι’ αυτό ζητάω την κατάργηση του ΦΠΑ σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Εξηγώντας τους λόγους της πρότασής του σημείωσε «Όλοι γνωρίζετε ότι ο ΦΠΑ είναι έμμεσος και όχι άμεσος φόρος. Οι έμμεσοι φόροι είναι πάντα άδικοι και σε βάρος του λαού. Αλλά ας δούμε στην πραγματικότητα τι είναι ο ΦΠΑ. Πρόκειται για Φόρο Προστιθέμενης Αξίας. Προστιθέμενης Αξίας σε τι; Οταν αγοράζεις ένα βιβλίο, προσθέτεις αξία επειδή είσαι ο νέος αναγνώστης; Για σκεφτείτε το αυτό.

Όταν καταναλώνεις ένα προϊόν, αυτό σημαίνει ότι προσθέτεις αξία σ’ αυτό το προϊόν; Πρόκειται για μια φορολογία σε βάρος των καταναλωτών, σε βάρος των λαών και των πολιτών και όχι σε βάρος του κεφαλαίου. Γι’ αυτό προτείνω την κατάργησή του».

By