Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Γνωστά τα ψυχολογικά προβλήματα του Λούμπιτς

Δεν υποβάλλονταν σε ψυχολογικά τεστ οι πιλότοι της εταιρίας

geramanwings andreas

Γνωστά ήταν τα ψυχολογικά προβλήματα του συγκυβερνήτη του Airbus A320, Αντρέας Λούμπιτς, στην εταιρεία σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Stern» που επικαλείται εμπιστευτικές πληροφορίες της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, μητρικής της «Germanwings».

To γεγονός αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, δεδομένου ότι νωρίτερα την Πέμπτη εκπρόσωποι της Lufthansa και της Germanwings ανακοίνωσαν πως οι κυβερνήτες των αεροσκαφών τους υποβάλλονται σε ετήσιες ιατρικές εξετάσεις, αλλά όχι σε ειδικά ψυχολογικά τεστ μετά την εκπαίδευση.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης και ερωτηθείς για τα ψυχολογικά τεστ ο εκπρόσωπος της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας απάντησε πως η διαδικασία προβλέπει πολλά τέτοια τεστ κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ενώ είπε ότι δεν πραγματοποιείται διερεύνηση γύρω από το οικογενειακό περιβάλλον του κάθε κυβερνήτη.

Σχετικά με τα σενάρια που κυκλοφορούν για την τραγωδία, ο εκπρόσωπος της Lufthansa απέρριψε την υπόθεση της τρομοκρατικής ενέργειας.

Όσο για τη συνομιλία ανάμεσα στους δύο όσο βρίσκονταν αμφότεροι στο πιλοτήριο και όπως καταγράφηκε, δήλωσε πως ο κυβερνήτης ακούγεται να λέει στον συγκυβερνήτη «τώρα έχεις τον έλεγχο».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως ο συγκυβερνήτης του Airbus 320 είχε διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα την εκπαίδευσή του, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το λόγο.

Τέλος, τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας εξήγησαν πως έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου η πόρτα του κόκπιτ δεν ανοίγει εξωτερικά. Αν κάποιος παραμείνει έξω από το κόκπιτ μπορεί να χτυπήσει την πόρτα ή να χτυπήσει κουδούνι, ωστόσο, όποιος βρίσκεται μέσα στο πιλοτήριο έχει τη δυνατότητα να «μπλοκάρει» την πόρτα κάτι που ενδέχεται να συνέβη στην περίπτωση του μοιραίου Airbus.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By