Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γώγος: Μόνο μια οικογένεια στις γιορτές – Ο αριθμός 9 δημιουργεί σύγχυση

Επιμένει ότι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να τα περάσουν μαζί μόνο τα μέλη μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής εξήγησε πως ο αριθμός εννιά δεν παίζει κανένα ρόλο, καθώς θα μπορούσαν να βρεθούν, για παράδειγμα, τέσσερα ζευγάρια σε ένα σπίτι.

«Στη φάση αυτή χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας» τόνισε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι δεν θα πρέπει καν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν καθώς έχει την έννοια της γιορτής, της ολονύκτιας διασκέδασης και δεν υπάρχει ρεβεγιόν με μια οικογένεια.

Ο κ. Γώγος ανέφερε πως η επιτροπή έχει θέσει το θέμα και όλα τα μέλη της συμφωνούν με τη θέση πως γιορτές πρέπει να κάνουν μαζί μόνο οι οικογένειες που ζουν στο ίδιο σπίτι.

Ωστόσο, παραδέχτηκε πως δημιουργείται μια μικρή σύγχυση με τον αριθμό εννέα.

«Από εκεί και πέρα, αν είναι τόσο μείζον το θέμα, φαντάζομαι θα το φέρουν και στην επιτροπή για να υπάρξει μια οριστική θέση», σημείωσε ο καθηγητής, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Επιτροπή δεν είναι όργανο που αποφασίζει αλλά είναι όργανο που γνωμοδοτεί.

Ερωτηθείς σχετικά με τα αιτήματα της εκκλησίας που έθεσε στον πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο κ. Γώγος απάντησε πως είναι ήπια. Εκτίμησε δε, πως η Επιτροπή θα δώσει το «πράσινο φως».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By