Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Goldman Sachs- Apple: Συνεργάζονται και εκδίδουν πιστωτική κάρτα

Η κάρτα θα βοηθήσει και τις δύο εταιρείες να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Συμμαχία με την Goldman Sachs συνάπτει η Apple Inc. με στόχο την έκδοση πιστωτικής κάρτας που θα συνδυάζεται με το iPhone και θα βοηθά τους χρήστες να διαχειρίζονται τα χρήματά τους, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές που προσκείμενες στην εταιρεία.

Η κάρτα, η οποία θα συνδέεται με το Αpple Wallet, θα επιτρέπει στους χρήστες να ορίζουν στόχους δαπανών, να παρακολουθούν τα ανταποδικά προγράμματά τους και να διαχειρίζονται το υπόλοιπό τους. Η κοινή κάρτα, η οποία θα χρησιμοποιεί το δίκτυο πληρωμών της Mastercard, θα προσφέρει επιστροφή μετρητών της τάξης του 2% στις περισσότερες αγορές. Ωστόσο για την αγορά προϊόντων της Apple η επιστροφή θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αναφέρουν οι πηγές στην WSJ.

Οι νέες κάρτες θα διατεθούν αρχικά αποκλειστικά στους υπαλλήλους των εταιρειών για να δοκιμή ενώ η διάθεσή τους στο ευρύ κοινό θα γίνει αργότερα μέσα στο έτος. Η συμφωνία αναμένεται να ωφελήσει και τις δύο εταιρείες, οι οποίες αναζητούν πρόσθετες πηγές εισοδημάτων την τελευταία περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple εστιάζει όλο και περισσότερο την προσοχή της στις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του App Store, των πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων και της ροής μουσικής, ώστε να αντισταθμίσει τις απώλειες από τις χαμηλές πωλήσεις iPhone, που μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν την βασική πηγή εσόδων της.

Από πλευράς της, η Goldman Sachs επιδιώκει να αυξήσει τα καταναλωτικά δάνεια για να αντισταθμίσει τις αποσβέσεις στις εμπορικές της δραστηριότητες. Η Goldman Sachs έχει ήδη ξεκινήσει να προσθέτει στο δίκτυό της κέντρα εξυπηρέτησης πελατών αλλά και να οικοδομεί ένα εσωτερικό σύστημα διαχείρισης πληρωμών, έργο το οποίο θα μπορούσε περί τα 200 εκατ. δολάρια.

Η τράπεζα της Wall Street θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφέρει και άλλα προϊόντα, όπως τα δάνεια Marcus ή υπηρεσίες διαχείρισης οικονομικών σε πελάτες της Apple καταλήγει το δημοσίευμα.

Και ο δύο εταιρείες δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής το δημοσίευμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By