Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Goldman Sachs: Υποβάθμισε την Apple σε «Sell» καθώς ο κορωνοϊός «χτυπάει» τη ζήτηση iPhone

Η τράπεζα Goldman Sachs υποβάθμισε την μετοχή της Apple Inc. σε «Sell» την Παρασκευή και μείωσε τον στόχο τιμών των μετοχών της στα 233 δολάρια από τα 250 δολάρια, καθώς αναθεώρησε τις εκτιμήσεις των κερδών της εταιρείας για τρίτη φορά από τις 17 Φεβρουαρίου.

Οι αναλυτές της τράπεζας με επικεφαλής τον Ροντ Χαλ δήλωσαν ότι αναμένουν μια πολύ βαθύτερη μείωση της ζήτησης έως τα μέσα του 2020 ακολουθούμενη από μια ρηχή ανάκαμψη το 2021 για την εταιρεία.

«Υποθέτουμε επίσης ότι θα υπάρξει κάποια παρατεταμένη αδυναμία στη μέση τιμή πώλησης καθώς οι καταναλωτές φαίνεται να εξοικονομούν χρήματα όπως έχει συμβεί και σε προηγούμενες υφέσεις», ανέφεραν οι αναλυτές.

Η Goldman αναμένει μείωση 36% στη ζήτηση iPhone το δεύτερο τρίμηνο και 24% μείωση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020. Οι αναλυτές αναμένουν ότι τα άλλα προϊόντα της εταιρείας θα έχουν παρόμοια πορεία.

«Υπάρχουν πολλά παραδείγματα πτώσης της μέσης τιμής πώλησης στη μέση μιας ύφεσης και στη συνέχεια οι τιμές παραμένουν αδύναμες πολύ πέρα ​​από το σημείο που θα αρχίσουν να ανακάμπτουν», δήλωσαν.

Η αδυναμία των τιμών θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τις επιλογές σχεδίασης του 5G που έχει στα σκαριά η Apple, ενώ ο περιορισμός των μεταφορών μπορεί να προκαλέσει την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του νέου iPhone φέτος.

Οι μετοχές της Apple σημειώνουν άνοδο 1,1% προσυνεδριακά την Παρασκευή, αλλά σημειώνουν πτώση 2,4% μέχρι τώρα το 2020, ενώ ο Dow Jones, έχει απώλειες κατά 18% μέχρι σήμερα το 2020 και ο S&P 500 κατά 13%.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By