Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Google και Microsoft “κονταροχτυπιούνται” για το ποια θα κάνει περισσότερες απολύσεις

Πριν λίγες μέρες η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους. Τώρα είναι η σειρά της Alphabet, μητρικής της Google, που θα καταργήσει περίπου 12.000 θέσεις εργασίας, συνεχίζοντας το ντόμινο απολύσεων που πραγματοποιούν όλο και περισσότερες εταιρείες μεγαθήρια όπως η Amazon, η Meta και το Twitter.

Οι απολύσεις αφορούν όλα τα τμήματα της Alphabet και μάλιστα σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, με τις ΗΠΑ να επηρεάζονται άμεσα.

Η πανδημία είχε δημιουργήσει την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού, κάτι που πλέον δεν υφίσταται με την ύφεση και την ενεργειακη κρίση να δημιουργούν προβλήματα ακόμα και σε εταιρείες κολοσσούς.

Ο Sundar Pichai, διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, ανέφερε σε σημείωμα προς το προσωπικό , σύμφωνα με το Reuters, πως η εταιρία είχε αυξήσει πολύ γρήγορα το προσωπικό της τα τελευταία χρόνια κάτω από διαφορετικές οικονομικές συνθήκες, ενώ συνέχιζε λέγοντας πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη.

Παρά τις απολύσεις και την οικονομική ανασφάλεια, οι τεχνολογικές προσδοκίες τόσο της Google όσο και της Microsoft ακολουθούν ανοδική πορεία αφού επενδύουν αμφότερες σε έναν αναπτυσσόμενο τομέα λογισμικού με την ονομασία αναγγενητικη τεχνητή νοημοσύνη ή generative artificial intelligence.

Η γενικευμένη ανασφάλεια σε παγκόσμιο επίπεδο ενισχύεται ακόμα περισσότερο όταν μεγάλες εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς καταφεύγουν σε μαζικές απολύσεις ενισχύοντας την αβεβαιότητα και τον φόβο να ακολουθήσουν το “παράδειγμα” κι άλλες εταιρείες όλων των οικονομικών μεγεθών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By