Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Google Maps: Πώς θα σε ειδοποιεί για συνωστισμό στα μέσα

Νέα χαρακτηριστικά στο Google Maps, λόγω κορωνοϊού, έρχεται να προσθέσει η Google.

Η Google παρουσίασε μια σειρά από νέες δυνατότητες του Google Maps που αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τους χρήστες να ταξιδεύουν με ασφάλεια μέσω αυτοκινήτου ή των μέσω μαζικής μεταφοράς.

Με την τελευταία έκδοση των Google Maps σε Android και iOS, οι χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με το εάν τα ταξίδια τους θα επηρεαστούν και πώς.

Πρακτικά, αυτό μεταφράζεται πως η λειτουργία θα σε ενημερώνει για το πού υπάρχει η απαίτηση χρήσης μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες ή εάν υπάρχουν σημεία ελέγχου ή περιορισμοί κατά τη διαδρομή της οδήγησης.

Ακόμη, η αναβάθμιση θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν πόσος συνωστισμός μπορεί να επικρατεί σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό.

google_maps_coronavirus_phoot

Οι ταξιδιωτικές ειδοποιήσεις θα εφαρμοστούν στην Αργεντινή, τη Γαλλία, την Ινδία, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Οι νέες λειτουργίες θα περιλαμβάνουν επίσης πληροφορίες σχετικά με σημεία ελέγχου Covid-19 και περιορισμούς διέλευσης εθνικών συνόρων, αρχικά για τον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ.

«Λόγω του COVID-19, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον πληθυσμό που μπορεί να υπάρχει σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό μια συγκεκριμένη στιγμή ή αν τα λεωφορεία λειτουργούν με περιορισμένα δρομολόγια», αναφέρει ο Ramesh Nagarajan στο blog της εταιρείας.

google_maps_coronavirus_verge

«Οι πληροφορίες πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους που πρέπει να μεταφερθούν με ασφάλεια στη δουλειά τους», καταλήγει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By