Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Google, Microsoft, Facebook: «Ζητούνται χάκερς»

Εχετε καλή σχέση με τον υπολογιστή; Μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο τρόπο και να κερδίσετε μεγάλα χρηματικά ποσά.

hackers08

Οι τρεις εταιρίες «γίγαντες» ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να καταστήσουν ασφαλέστερο το διαδίκτυο, καταπολεμήσουν τους υπερβολικά πολλούς ιούς που κυκλοφορούν. Οπως ανακοίνωσαν από κοινού, σκοπεύουν να πριμοδοτήσουν χάκερς προκειμένου αυτοί να εντοπίζουν κακόβουλους ηλεκτρονικούς ιούς.

Το πρόγραμμα ανταμοιβής των «φιλικών χάκερς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε άρθρο του το BBC, ονομάζεται Hackerone, ενώ οι πριμοδοτήσεις που πρόκειται να λάβουν όσοι εντοπίσουν κάποιον ιό κυμαίνονται μεταξύ 220 και 3700 ευρώ. Η αμοιβή κάθε φορά θα καθορίζεται από ένα ειδικό πάνελ που θα κρίνει την επικινδυνότητα του ιού, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις εντόπισης ιδιαίτερα επικίνδυνων ιών το ποσό μπορεί και να ξεπερνάει τα όρια που έχουν θέσει οι εταιρίες.

Στο πρόγραμμα των τριών εταιριών μπορεί να συμμετέχει ο καθένας, αρκεί να μην είναι πολίτης κάποιας χώρας με την οποία οι Η.Π.Α δεν έχουν εμπορικές σχέσεις. Τέτοιες χώρες είναι η Κούβα, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Συρία.

Επίσης, στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος και ανήλικοι, με την προϋπόθεση να έχουν σχετική έγκριση από τους γονείς τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αμοιβές θα καταβάλλονται από τη Microsoft και το Facebook, ενώ η Google από τη μεριά της θα παρέχει προσωπικό, το οποίο θα συγκροτεί τα πάνελ που θα ορίζουν τις αμοιβές.

Αν κάποιος θέλει να συμμετέχει στο πρόγραμμα των αμερικανικών εταιριών ή να πάρει περισσότερες πληροφορίες για αυτό, μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του Hackerone στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://hackerone.com/ibb

(Visited 1 times, 1 visits today)
By