Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Google: Οι νέες AI αλλαγές που έφτασαν στο Gmail

Το Gmail της Google αποκτά περισσότερες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσαν να σας διευκολύνουν να παρακολουθείτε το email σας.

Στον ιστό, η Google αρχίζει να λανσάρει ένα νέο πλαϊνό πλαίσιο Gemini που μπορεί να κάνει πράγματα όπως η σύνοψη των νημάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η σύνταξη νέων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το εργαλείο θα προσφέρει «προληπτικές προτροπές», αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε «ερωτήσεις ελεύθερης μορφής», γράφει η Google σε μια ανάρτηση στο blog της, και είναι «κατασκευασμένο για να αξιοποιεί τα πιο ικανά μοντέλα της Google», όπως το Gemini 1.5 Pro. Στις εφαρμογές Gmail για κινητά, η Google θα σας δώσει επίσης τη δυνατότητα να έχετε το Gemini να συνοψίζει τα θέματα.

Αυτές οι βελτιώσεις θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες, αλλά θα είναι διαθέσιμες μόνο σε χρήστες που πληρώνουν Gemini: θα πρέπει να είστε πελάτης του Google Workspace με ένα πρόσθετο Gemini Business ή Enterprise, ένα πρόσθετο Gemini Education ή Education Premium ή συνδρομητής Google One AI Premium. Σύμφωνα με το The Verge, επίσης, οι χρήστες δεν πρέπει να βασίζονται πλήρως σε αυτά τα εργαλεία για την εργασία: δεδομένου ότι η AI μερικές φορές παραισθήσεις, βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε ξανά ένα σημαντικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τη βοήθεια του Gemini πριν το στείλετε.

Η Google διαθέτει επίσης τις λειτουργίες Gemini στο πλαϊνό πλαίσιο στα Έγγραφα, τα Υπολογιστικά φύλλα, τις Παρουσιάσεις και το Drive. Η Google υποσχέθηκε τον περασμένο μήνα στο I/O ότι αυτές οι δυνατότητες ήταν στο δρόμο. Και υπάρχουν ακόμη ορισμένες ανακοινωμένες λειτουργίες AI για το Gmail, συμπεριλαμβανομένης της «Έξυπνης απάντησης με βάση τα συμφραζόμενα».

By