Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Επίθεση με μαχαίρι από Χρυσαυγίτες καταγγέλλει Ελληνίδα στoν Guardian [βίντεο]

Μία ημέρα μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

fosphotos.com, Angeliki Panagiotou
fosphotos.com, Angeliki Panagiotou

Η εφημερίδα Guardian δημοσιεύει βίντεο με συνέντευξη Ελληνίδας που καταγγέλλει ότι υπέστη επίθεση με μαχαίρι από μέλη της Χρυσής Αυγής μια μέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά. 

Όπως η ίδια αναφέρει στη συνέντευξη της, ενώ περπατούσε στο δρόμο προς το σπίτι της στη Δάφνη, δύο άντρες με μαύρη μπλούζα την πλησίασαν και τη ρώτησαν για την «αντιφασιστική» μπλούζα που η ίδια φορούσε. Όταν η γυναίκα απάντησε ότι η «ραπ και η hip hop σκηνή ήταν κατά του φασισμού», τότε οι δύο άντρες την άρπαξαν και την πήγαν σε πιο απόμερο μέρος στο πεζοδρόμιο, όπου και της επιτέθηκαν με μαχαίρι στο πρόσωπο και στα χέρια. Μάλιστα, η ίδια δείχνει στην κάμερα τις ουλές στο πρόσωπο και στα χέρια της. Επίσης, την χτύπησαν στο στομάχι και της είπαν να μην ξαναφορέσει παρόμοια μπλούζα. Λίγο αργότερα, όπως αναφέρει στην Guardian, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο δίπλα της, με αποτέλεσμα  να την αφήσει ελεύθερη ο δράστης που την  κρατούσε, ενώ ο έτερος  έκρυψε το μαχαίρι.  Το περιστατικό, όπως λέει, διήρκησε πέντε λεπτά.

Τέλος, γυναίκα δεν κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, επειδή εκτιμά ότι η αστυνομία θα μείνει άπραγη.(Visited 1 times, 1 visits today)
By