Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Guardian: «Η Αθήνα σήκωσε λευκή σημαία, αλλά η τρόικα θέλει συνθηκολόγηση»

Για ανακοίνωση- σοκ από το Βερολίνο όσον αφορά στην ελληνική πρόταση έκανε λόγο η Βρετανική εφημερίδα.

guardian_snowden600

«Η πρόταση δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που συμφώνησε το Eurogroup της Δευτέρας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείο Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ απορρίπτοντας το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης.

«Η ελληνική πρόταση με βάση τη χρηματοδότηση – γέφυρα δεν πληροί τους όρους του προγράμματος», επισημαίνει ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών και προσθέτει πως η νέα ελληνική πρόταση δεν αποτελεί ουσιαστική λύση.

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης επιβεβαίωσε την αρνητική στάση του Βερολίνου, λέγοντας πως «η Γερμανία περιμένει από την Ελλάδα να δεσμευθεί ότι θα υλοποιήσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις».

Η απάντηση της Αθήνας ήρθε λίγο μετά τις 4 μ.μ. μέσω δηλώσεων κυβερνητικού αξιωματούχου.

«Το αυριανό Eurogroup έχει δύο επιλογές, να αποδεχτεί ή να απορρίψει το ελληνικό αίτημα. Η απόφαση του Eurogroup θα δείξει ποιος θέλει να βρεθεί λύση και ποιος όχι», ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Για «ανακοίνωση-σοκ» από το Βερολίνο έκανε λόγο ο Guardian. Σε ανάλυσή της στον ιστότοπό της η βρετανική εφημερίδα σχολίασε πως «η Αθήνα σήκωσε λευκή σημαία, αλλά η τρόικα δεν ήθελε στην πραγματικότητα να διαπραγματευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήθελε συνθηκολόγηση».

By