Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Guardian: Ταξιδιωτικές οδηγίες για Ελλάδα και …Τυνησία!

Τι αναφέρουν οι οδηγίες προς τους τουρίστες που επιλέγουν την Ελλάδα

tourists-Athens

Ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και την … Τυνησία, η οποία δέχθηκε πρόσφατα αιματηρή επίθεση με 38 νεκρούς από τζιχαντιστή, δίνει η Guardian.

«Συμβουλές σε όσους ταξιδιώτες σχεδιάζουν διακοπές σε Ελλάδα και Τυνησία» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας.

Όσον αφορά την Ελλάδα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι μεταξύ άλλων ότι «οι τουριστικοί πράκτορες αυτή τη στιγμή δεν προσφέρουν στον κόσμο τη δυνατότητα αποζημίωσης ή να αναβάλλουν τις κρατήσεις τους για διακοπές στην Ελλάδα, καθώς η υπηρεσία του βρετανικού ΥΠΕΞ δεν έχει αλλάξει την ταξιδιωτική οδηγία της

«Οι ταξιδιωτικές εταιρείες ενθαρρύνουν τους παραθεριστές να προχωρήσουν στα ταξίδια τους, όπως έχει προγραμματιστεί, λέγοντας ότι θα έχουν μικρή επίδραση σε αυτούς, και ότι η κατάσταση δεν είναι διαφορετική από το συνηθισμένο στα τουριστικά θέρετρα της χώρας» σημειώνεται.

«Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να λάβουν αρκετά μετρητά μαζί τους για να καλύψουν όλα τα έξοδα, και να μην στηρίζονται σε ΑΤΜ. Αν και το όριο απόσυρσης € 60 στα ΑΤΜ περιορίζεται στους Έλληνες και τα ΑΤΜ λειτουργούν, υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές για τη διαθεσιμότητα μετρητών» προσθέτει η εφημερίδα.

Ορισμένα πρακτορεία συμβουλεύουν τη λήψη τουλάχιστον δύο τρόπων πληρωμής, όπως ταξιδιωτικές επιταγές ή «φορτωμένες» κάρτες μετρητών, καθώς και πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες (οι οποίες εξακολουθούν να γίνονται δεκτές) αναφέρει ακόμη η Guardian.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By